Ηχηρό μήνυμα ότι τίποτα δεν θα σταματήσει τον αγώνα για το δίκιο του λαού έστειλε η πολύ μαζική συγκέντρωση της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ στο Σύνταγμα. Απαιτώντας το κατάπτυστο αυτό νομοσχέδιο να αποσυρθεί, ξεκαθάρισε ότι ο λαός με την πάλη του και με την «οργανωμένη απειθαρχία» του δεν θα «συμμορφωθεί προς τας υποδείξεις», θα ακυρώσει στην πράξη το αντιδραστικό τερατούργημα της κυβέρνησης όπως έκανε με τόσους άλλους παρόμοιους νόμους στο παρελθόν.

Με μαχητικά συνθήματα όπως «Των καπιταλιστών η δημοκρατία είναι για το λαό καταστολή και βία», τις σημαίες και τα πλακάτ, υπό τους ήχους τραγουδιών – συμβόλων των αγώνων του λαού μας έδωσε το στίγμα της ανυποχώρητης πάλης για τα δίκια των εργαζομένων και όλου του λαού που δεν μπαίνει στο γύψο.

Τις προηγούμενες μέρες η Κομματική Οργάνωση Αττικής, είχε καλέσει «όλους τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τη νεολαία, να αντιδράσουν στην προσπάθεια της κυβέρνησης να θέσει νέους απαράδεκτους περιορισμούς στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα και να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση του ΚΚΕ».

Οι προσυγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στις 7.30 μ.μ.:

  • Στην Ομόνοια, για τις κλαδικές οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ.
  • Στα Προπύλαια, για τις εδαφικές οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ, την Κ.Ο. ΑΕΙ – Ερευνητικών Κέντρων και την Οργάνωση Σπουδάζουσας της ΚΝΕ.