Φορτίστηκε ξανά το κλίμα στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του Παύλου Πολάκη. Ένταση με τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη και τον Γιάννη Γκιόλα.

Οι Κωνσταντίνος Κυρανάκης και Παύλος Πολάκης

Συνεχίστηκε στη Βουλή η κατάθεση του Παύλου Πολάκη στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου-Novartis.

Ο Παύλος Πολάκης δεχόταν ερωτήσεις και ένταση προκλήθηκε όταν ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης ανέλαβε να ρωτήσει εκ μέρους της ΝΔ, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να αρνείται να απαντήσει και να τον αποκαλεί προβοκάτορα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κυρανάκης ρώτησε τον Π. Πολάκη «γιατί ο Τσιπρας επέλεξε για υπουργό τον Παπαγγελόπουλο; Δεν σε ενοχλεί που έκανε έναν δεξιό υπουργό δικαιοσύνης;».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε «Εσένα δεν σε ενοχλεί που έκανες τόσο αγώνα και ο Μητσοτάκης έκανε τελικά υπουργούς του εκσυγχρονιστικου ΠΑΣΟΚ; Χρυσοχοΐδη, Θεοδωρικάκος, Λίβανιο; Εσένα δεν σε ενοχλεί αυτό σαν δεξιό;».

Από τη δική του μεριά ο Κ. Κυρανάκης είπε στον Π. Πολάκη «είσαι κότα και δεν απαντάς» με τον κ. Πολάκη να αποχωρεί εκνευρισμένος. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τη ΝΔ, ο κ. Κυρανάκης περνώντας μπροστά από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε σπρώξιμο από τον Γ. Γκιόλα.

Σύμφωνα με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κυρανάκης ήταν προκλητικός αποκαλώντας «κότες» όσους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκονταν στα έδρανα με τον κ. Γκιόλα να αντιδρά σπρώχνοντάς τον και ζητώντας του να φύγει από το σημείο.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια καυγά Πολάκη-Κυρανάκη, φαίνεται πως ενεπλάκη και το όνομα της Ντόρας Μπακογιάννη. Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Παύλος Πολάκης απευθυνόμενος στον Κ. Κυρανάκη τον ρώτησε γιατί του θέτει τέτοιες ερωτήσεις «θέλεις να αποδείξεις κάτι στο κόμμα σου, επειδή σε είχαν κόψει ένα διάστημα και σου έκανα κριτική η Ντόρα;», με τον βουλευτή της ΝΔ να απαντά πως «όλοι οι Συριζαιοι κρύβεστε πίσω από τα φουστάνια της Ντόρας».

«Είσαι χυδαίος προβοκάτορας και εγώ σταματάω εδώ να σου απαντώ, θα φύγω» ανταπάντησε ο κ. Πολάκης προσθέτοντας πως έχει πρόβλημα με τις τοποθετήσεις του κ. Κυρανάκη.

Νωρίτερα, ο Π. Πολάκης φέρεται να επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και για την περίφημη δήλωσή του πως για να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές πρέπει να βάλει τους πολιτικούς του αντίπαλους στην φυλακή με βουλευτές της ΝΔ να «παίζουν» από τα κινητά τηλέφωνά τους, τις τότε δηλώσεις του.

 News247