Αντιμέτωποι με βαριά πρόστιμα θα βρίσκονται οι πολίτες που δεν θα φορούν προστατευτική μάσκα από τις 4 Μαΐου, όπου αυτή θα είναι υποχρεωτική

Άρση μέτρων: 150 ευρώ πρόστιμο σε όσους δεν φορούν μάσκα ...

Η χρήση των μασκών θα είναι υποχρεωτική σε κλειστούς χώρους, όπως Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σε νοσοκομεία, διαγνωστικά κέντρα, κουρεία, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής. Αυστήρη σύσταση για χρήση μάσκας θα γίνεται και για σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων. Στους παραβάτες θα βεβαιώνονται πρόστιμο.

Το ύψος των προστίμων αναμένεται θα κινηθεί στα ίδια επίπεδα με αυτά της άσκοπης μετακίνησης που ισχύει έως τις 4 Μαΐου, δηλαδή στα 150 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι η μάσκα δεν είναι δωρεάν και το κόστος της κυμαίνεται από 0,80 έως 1,5 ευρώ η μία, ενώ αντίθετα σε άλλες χώρες που έχει γίνει υποχρεωτική δίνεται δωρεάν στους πολίτες. Επίσης έχει δημιουργηθεί ένα έυλογο ερώτημα σε σχέση με τη χρήση μάσκας, μιας που ο συντονιστής, Σωτήρης Τσιόδρασ, τις είχε απαγορεύσει μερικές εβδομάδες πριν τις κάνει υποχρεωτικές .

Οι έλεγχοι για τις βεβαιαώσεις μετακίνησης συνεχίζουν να ισχύουν μέχρι της 4 Μαΐου, ενώ απαγορεύονται οι έξοδοι εκτός νομού μέχρι 18 Μαΐου. Σε συγκεντρώσεις άνω των 10 ατόμων επιβάλλεται πρόστιμο 1000 ευρώ και για όσους παραβούν τους όρους μετακίνησης με αυτοκίνητο αφαίρεση πινακίδων από την Αστυνομία. Επίσης επιβάλλεται πρόστιμο 5.000 ευρώ για τους ιδιοκτήτες καταστημάτων που θα παραβούν τους περιορισμούς και θα δοκιμάσουν να ανοίξουν καταστήματα πριν να τους επιτραπεί.