Ο βουλευτής Επικρατείας και Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας σήμερα, Πέμπτη 23 Απριλίου 2020, στη Βουλή επεσήμανε ότι θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί ή να έχει απομακρυνθεί από τη θέση του ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, μετά το σκάνδαλο των voucher τηλεκατάρτισης για τους επιστήμονες και απάντησε στους προκλητικούς και αυθαίρετους ισχυρισμούς του εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.

Π. Σκουρλέτης: Πατεντάτη αρπαχτή και διασπάθιση δημόσιου χρήματος τα voucher τηλεκατάρτισης, να παραιτηθεί ο Γιάννης Βρούτσης - βίντεο

Ο Πάνος Σκουρλέτης, τοποθετήθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης της Επίκαιρης Ερώτησης που υπέβαλε προς τον υπουργό Υγείας, με θέμα: «Σοβαρή απειλή για τη δημόσια υγεία, από τη συνέχιση της δραστηριότητας των εξορύξεων στα μεταλλεία Κασσάνδρας Χαλκιδικής».

Δείτε την τοποθέτηση του Π.Σκουρλέτη

«Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εξευτέλισε τους δημιουργούς του αποτελώντας ταυτόχρονα εμπαιγμό προς τους επιστήμονες», τόνισε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι θα περίμενε ο κ. Βρούτσης «να έχει την ευαισθησία και να παραιτηθεί»

«Θα περίμενα ο κ. Βρούτσης να έχει την ευαισθησία και να παραιτηθεί ή ο πρωθυπουργός να αναλάβει τις ευθύνες τους και να τον «παραιτήσει»», σημείωσε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης αναφορικά με το φιάσκο της τηλεκατάρτισης και την κατάργηση των εν λόγω προγραμμάτων voucher.

Ο ίδιος κατά την παρέμβασή του στη Βουλή πρόσθεσε αναφερόμενος στην κυβέρνηση ότι «έρχονται σήμερα με κατεβασμένο το κεφάλι», ενώ έκανε λόγο για «περίπτωση πατεντάτης αρπαχτής και διασπάθισης δημόσιου χρήματος».

«Διαψεύστηκαν τα στοιχεία που ήρθαν στο φως τη δημοσιότητας; Όχι», πρόσθεσε ο Πάνος Σκουρλέτης αναφορικά με δημοσιεύματα για τις επτά πλατφόρμες της τηλεκατάρτισης για τη σχέση στενής συμβούλου υπουργού με ΚΕΚ. «Το πρόβλημα δεν είναι η κατάρτιση. Η κατάρτιση υπήρχε και γίνεται σε όλη την Ευρώπη. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εξευτέλισε τους δημιουργούς του αποτελώντας ταυτόχρονα εμπαιγμό προς τους επιστήμονες».

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι αυτό «δεν είναι το μόνο ακραίο που είδαμε εν μέσω πανδημίας. Είδαμε να διπλασιάζονται οι αμοιβές προς τους ιδιώτες για τα κρεβάτια ΜΕΘ, τα 11 εκατ. να δίνονται σε ημέτερους για επικοινωνιακούς λόγους ώστε να δίνεται μια άλλη επίπλαστη εικόνα της κυβέρνησης, να εξαγοράζεται η πληροφόρηση».

Ρεπορτάζ βασισμένο σε ρεπορτάζ της Αυγής