Ενας πολύ μεγάλος αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού ανιχνεύθηκαν στο Κρανίδι, στη δομή προσφύγων και μεταναστών. Σύμφωνα με πληροφορίες μετά τα τεστ που έγιναν χθές τόσο στους μετανάστες όσο και στο προσωπικό, έχουν βγεί θετικά στον κορονοϊό 150 άτομα.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Κρανίδι - Έγιναν 470 έλεγχοι (pics+vid)

Στη συγκεκριμένη δομή φιλοξενίας μετέβησαν για επιτόπιο έλεγχο ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης και ο επικεφαλής του κλιμακίου του αρμόδιου υπουργείου, καθώς και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 470 άτομα και 150 βρέθηκαν θετικά στον ιό. Οι 148 είναι μετανάστες και 2 είναι οι υπάλληλοι του κέντρου φιλοξενίας. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιος που να έχει έντονα συμπτώματα.

Δείτε τις δηλώσεις του αντιδημάρχου Ερμιονίδας για το θέμα

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς μαζί με  τον Γενικό Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων ‘Ασυλο, Εμμανουήλ Λογοθέτης, τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, καθώς και κλιμάκιο της ΓΓΠΠ και του ΕΟΔΥ έφτασαν στο Κρανίδι όπου βρεθήκαν σε σύκεψη στο Δημαρχείο Ερμιόνης με την συμμετοχή του δημάρχου Γιάννη Γεωργόπουλου και του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, προκειμένου να γίνει η εκτίμηση της κατάστασης.

Μετά την σύσκεψη ανακοινώθηκε η  απόφαση να μπει σε καραντίνα η περιοχή του Κρανιδίου για τις επόμενες 14 ημέρες με απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ έως τις 8 το πρωί.

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσης Νίκος όλα τα κρούσματα είναι ασυμπτωματικά, από τα 150 τα 148 αφορούν φιλοξενούμενους, μία εργαζόμενη και ένα στέλεχος της δομής και δήλωσε ότι «Δεν υπάρχει λόγος πανικού, χρειάζεται ψυχραιμία, νηφαλιότητα», συμπληρώνοντας ότι «από τη Μ. Πέμπτη θέσαμε σε καραντίνα τη δομή. Είναι όλα υπό έλεγχο αυτή τη στιγμή, πρέπει να παρθούν κάποια προληπτικά μέτρα».

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση στα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και ηλικιωμένους να μην βγουν για κανένα λόγο από το σπίτι τους για τις επόμενες 14 μέρες, ενώ στα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς είναι και η απαγόρευση μετακίνησης για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη και στη μετάβαση για τελετές και για άθληση.