Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ σχετικά με όσα αναφέρει ο ΣΕΒ τονίζει τα εξής:

«Με το δελτίο του της Τετάρτης, 15 Απριλίου, ο ΣΕΒ δίνει «ραβασάκι» στην κυβέρνηση για τα νέα μέτρα που επιθυμεί το επόμενο διάστημα. Σημειώνοντας ότι τα προηγούμενα δωράκια με τις ΠΝΠ και όχι μόνο (πάγωμα ασφαλιστικών εισφορών, φοροαπαλλαγές, μειώσεις μισθών, μη καταβολή μισθοδοσίας, μείωση ενοικίων για επιχειρήσεις, επιβολή εκ περιτροπής εργασίας κ.α.) δεν είναι αρκετά, ο ΣΕΒ απαιτεί «ρηξικέλευθες πολιτικές» για την «επανεκκίνηση της οικονομίας».

Ζητά άμεσα ακόμη περισσότερο ζεστό χρήμα για τις επιχειρήσεις εκβιάζοντας περί «προστασίας της απασχόλησης», όταν η εργοδοσία έχει ήδη προχωρήσει σε δεκάδες χιλιάδες απολύσεις μέσα στον Μάρτη. Ταυτόχρονα και ενώ το δημόσιο σύστημα Υγείας είναι η πρώτη γραμμή άμυνας απέναντι στην πανδημία, ο ΣΕΒ απαιτεί «συνέχιση και επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και των αποκρατικοποιήσεων… εντός του 2020».

Το σύνολο των απαιτήσεων του ΣΕΒ επιβεβαιώνει ότι εργοδοσία και κυβέρνηση, με τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, αξιοποιούν ακόμη και την πανδημία για να διασφαλίσουν την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Δεν τους φτάνουν όσα πήραν, αλλά απαιτούν νέες επιδοτήσεις, νέα δώρα. Επιδιώκουν να φορτώσουν τον λογαριασμό στους εργαζόμενους, με νέα βάρη, αντεργατικά μέτρα, ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, ξεπούλημα των δημόσιων υπηρεσιών.

Τα σχέδια του ΣΕΒ να μείνουν στα χαρτιά!

Τώρα να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων!».

902