Το μεσημέρι της Τρίτης προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο ελευθέριος Βενιζέλος το Boeing των Αζέρικων αερογραμμών που μετέφερε το υγειονομικό υλικό από την Κίνα, αξίας 7,7 εκατ ευρώ. Η αποστολή προέκυψε μετά από συντονισμό του Ιδρύματος Ωνάση με το γραφείο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος βρέθηκε στο αεροδρόμιο μαζί με τον υπουργό Υγείας Β. Κικίλια, για να παραλάβουν το υλικό.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε εκ μέρους του ελληνικού λαού το Ίδρυμα Ωνάση και τον πρόεδρό του Α. Παπαδημητρίου για την προσφορά τους. Χαρακτήρισε την δωρεά πολύ σημαντική και διαβεβαίωσε πως θα χρησιμοποιηθεί για να θωρακιστούν αυτοί που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της επιδημίας.

Το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε καλύτερη θέση όσον αφορά την εξάπλωση του κορονοΐου δεν είναι λόγος εφησυχασμού, πρέπει να συνεχίσουμε τις προσπάθειες τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και ευχαρίστησε τους Έλληνες που έχουν ανταποκριθεί στα μέτρα περιορίζοντας τις ελευθερίες τους. Ξεκαθάρισε ότι οι διακοπές του Πάσχα δεν θα θυμίζουν αυτές των τελευταίων ετών λέγοντας πως «φέτος θα κάνουμε ένα διαφορετικό Πάσχα… θα είναι εξαίρεση στον κανόνα για να προστατεύσουμε αυτούς που αγαπάμε».

Η σημερινή ήταν η τέταρτη πτήση που φθάνει στη χώρα μας μεταφέροντας αναλώσιμα για τους γιατρούς και τα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Με όλες τις πτήσεις, στις οποίες συμμετέχει και η Aegean με δύο ειδικά διαμορφωμένα AirBus του στόλου της, μεταφέρονται και υλικά που προέκυψαν από δωρεές τρίτων.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε όλα τα Ιδρύματα, μεγάλα και μικρά, αλλά και όλους τους ιδιώτες που ανταποκρίθηκαν.

Ο κ. Παπαδημητρίου από την πλευρά του δήλωσε πως το Ίδρυμα Ωνάση είναι και θα είναι στο πλευρό των υγειονομικών του ΕΣΥ στην μάχη τους για τον περιορισμό του κορονοϊού και χαρακτήρισε την προσφορά των 13,5 εκατομμυρίων μασκών ένα «ελάχιστο δείγμα τιμής και ανταπόδοσης στους γιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό των νοσοκομείων, που μάχονται για την υγεία όλων μας».

ΕΡΤ