Νέο θλιβερό ρεκόρ ημέρας στον απολογισμό των θυμάτων του νέου κορωνοϊού στην Ισπανία. Όπως μεταδίδει ο βρετανικός Guardian στη live κάλυψη των κρουσμάτων του κορωνοϊού στον κόσμο από την Παρασκευή στο Σάββατο 832 ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ισπανία από τον Covid-19. Ο ανταποκριτής της βρετανικής εφημερίδας στη Μαδρίτη αναφέρει ότι οι νεκροί στη χώρα της Ιβηρικής έφτασαν τους 5.690.

Ισπανία, κορωνοϊός

Επιπροσθέτως, επιβεβαιώθηκαν σήμερα 72.248 νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού ενώ ο εν λόγω αριθμός χθες Παρασκευή ήταν στα 64.059 περιστατικά.

Η κυβέρνηση της Ισπανίας δεν αποκλείει το ενδεχόμενο επιβολής αυστηρότερων μέτρων και ελέγχων σε εθνικό επίπεδο. Η Ισπανία τελεί σε καραντίνα και ολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών εδώ και 15 ημέρες και η ημερομηνία άρσης του μέτρου είναι η 11η Απριλίου.

Μιλώντας στον Guardian μετά το ρεκόρ ημέρας στον απολογισμό των θυμάτων του νέου κορωνοϊού η υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας δήλωσε Αράντσα Γκονζάλεθ Λάγια είπε: «Έχουμε πράξει ό,τι ήταν απαραίτητο μέχρι στιγμής και θα συνεχίσουμε στο ίδιο μονοπάτι». Η Ισπανία είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο όσον αφορά τον αριθμό των θανάτων από την Covid-19 μετά την Ιταλία.

Athensvoice