Για ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων αναφορικά με τους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που βρίσκονται ακόμη σε λειτουργία κάνει λόγο η αξιωματική αντιπολίτευση ώστε η κυβέρνηση «να μην χρειαστεί να προχωρήσει στην αυστηροποίηση της καραντίνας, δηλαδή σε παύση λειτουργίας τους»

syriza

«Μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρκείται στο να λαμβάνει περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, χωρίς όμως να λαμβάνει τα αναγκαία προληπτικά μέτρα στους χώρους εργασίας», τονίζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι «ενώ υπάρχουν εκατοντάδες επιχειρήσεις που παραμένουν σε λειτουργία και απασχολούν πλήθος εργαζόμενων, η κυβέρνηση τους έχει αφήσει στην τύχη τους. Η επιλογή αυτή έχει πολύ αρνητικές συνέπειες τόσο για την υγεία των εργαζόμενων όσο και για την εξάπλωση του ιού».

Τέλος το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί την κυβέρνηση «να λάβει μέτρα για την προστασία των εργαζόμενων που είναι εκτεθειμένοι καθημερινά στον κίνδυνο, ειδικά σε εργασιακούς χώρους που υπάρχει συνωστισμός εργαζομένων. Κι αυτό πρέπει να γίνει άμεσα, ώστε να μην χρειαστεί να προχωρήσει σε επόμενο στάδιο αυστηροποίησης της καραντίνας, δηλαδή σε παύση της λειτουργίας τους».

ΑΥΓΗ