Τα ανοιχτά σενάρια του Υπουργείου Παιδείας για να μην χαθεί η σχολική χρονιά και το ακαδημαϊκό εξάμηνο

Η Νικη Κεραμέως

Τρία εναλλακτικά σενάρια βρίσκονται στο τραπέζι προκειμένου να αναπληρωθεί το χαμένο έδαφος από το κλείσιμο των σχολείων λόγω του κορωνοϊού σε σχέση με την κάλυψη της διδακτικής ύλης και της αναπλήρωσης των χαμένων ωρών, ανέφερε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Η ίδια τόνισε ότι «δεν θα χαθεί ούτε η σχολική χρονιά ούτε η ακαδημαϊκή χρονιά», διαβεβαίωσε η υπουργός.

Μιλώντας στο MEGA, η υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι η ΚΥΑ ορίζει την αναστολή λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων μέχρι τις 10 Απριλίου, ωστόσο τα δεδομένα επεξεργάζονται «κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε στιγμή».

Τα τρία σενάρια είναι

α) Επέκταση σχολικού έτους

β) Μείωση της ύλης

γ) Μετακύλιση της ημερομηνίας έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Σε ερώτηση σχετικά με την πιθανότητα παράτασης της αναστολής λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων μέχρι και τα τέλη Μαΐου, η υπουργός δήλωσε ότι το πιο πιθανό σενάριο είναι η μείωση της εξεταστέας ύλης για τους υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Τέλος, αναφορικά με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι η διδασκαλία έχει τεθεί σε εφαρμογή τόσο στο επίπεδο της ασύγχρονης όσο και της σύγχρονης (απευθείας παράδοση) διδασκαλίας.

ΑΥΓΗ