Πλάνα με την προσπάθεια ομάδας μεταναστών – προσφύγων, 300 έως 500 ατόμων, που σήμερα τα ξημερώματα από τις 02:30 έως περίπου τις 04:00 επιχείρησαν να περάσουν από τον φράχτη στις Καστανιές του Έβρου, με την υποστήριξη τούρκικων καπνογόνων, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, έδωσε στη δημοσιότητα το ΓΕΕΘΑ.

Από το απόγευμα της Δευτέρας η έντονη κινητικότητα κατά μήκος της ελληνοτουρκικής συνοριογραμμής επανήλθε, μετά την ηρεμία των τελευταίων ημερών. Ειδικότερα, και χθες το απόγευμα στο τελωνείο των Καστανεών σημειώθηκαν προσπάθειες από ομάδες συγκεντρωμένων στον φράχτη μεταναστών, με τη μία εκ των ομάδων, άνω των 100 ατόμων, να περάσει τον φράχτη και να εισέλθει εντός του ελληνικού εδάφους. Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που παραμένουν σταθερά στην περιοχή, τους απώθησαν.

Ακολούθησε και η νέα απόπειρα τα ξημερώματα.

Ταυτόχρονα, στο νότιο τμήμα του νομού, με επίκεντρο την ευρύτερη περιοχή των Φερών, ολιγάριθμες ομάδες μεταναστών επιχειρούσαν, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ανεπιτυχώς λόγω της θωράκισης της συνοριογραμμής με παρουσία αστυνομικών και στρατιωτικών δυνάμεων, να εντοπίσουν διόδους εισόδου στο ελληνικό έδαφος, υπό την ολοένα αυξανόμενη παρουσία (μετά την Καθαρά Δευτέρα) των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων.

Παρά τις όποιες αυξομειώσεις των εντάσεων και των επεισοδίων, σταθερά προχωρούν οι εργασίες περαιτέρω θωράκισης του υφιστάμενου φράχτη, καθώς και η ενίσχυση της άμυνας στο νότιο τμήμα με περίφραξη κονσερτίνας (αγκαθωτό συρματόπλεγμα).

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ