Ως μια «παράλογη πρόταση» χαρακτηρίζει η Βουλγαρία την πρόθεση της Ελλάδας να δημιουργήσει μία νέα δομή φιλοξενίας προσφύγων/μεταναστών κοντά στα σύνορα των δύο χωρών, στις Σέρρες, όπως χαρακτηρίστηκε από τον υπουργό Άμυνας της γειτονικής χώρας, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ.

Αντίθετη στα σχέδια της Ελλάδας για δομή φιλοξενίας στις Σέρρες η Βουλγαρία

«Μία δομή παράνομων μεταναστών στην ελληνική πλευρά, κοντά στα σύνορά μας, δημιουργεί συνθήκες όξυνσης της έντασης. Είναι παράλογο και δεν είναι μια κίνηση καλής γειτονίας», έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook ο Βούλγαρος υπουργός.

«Ο Στρατός της Βουλγαρίας είναι έτοιμος να αντιδράσει. Εγγυώμαι ότι δεν θα αφήσω ένα νέο κύμα μεταναστών να κατευθυνθεί προς τη χώρα μας», υπογράμμισε ο Καρακατσάνοφ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Σόφια έχει εγείρει από το 2016 έναν φράκτη κατά μήκος των συνόρων της με την Τουρκία μήκους 259 χιλιομέτρων. Εξάλλου, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ έχει προτείνει την εγκατάσταση των μεταναστών σε ένα κέντρο εκτός του εδάφους της Ε.Ε., το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκούς πόρους.

Newsbeast