Σαν βγαλμένη μέσα από τον εφιάλτη αποδείχθηκε η συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό mega του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μια συνέντευξη που μοναδικό θέμα είχε το προσφυγικό και οι δύο παρουσιατές έκαναν συνεχώς τις ίδιες ερωτήσεις και ενώ εισέπραταν την απάντηση ξαναέκαναν την ίδια ερώτηση. Ο τσίπρας βέβαια δεν είναι από αυτούς που μασάνε από το τηλεοπτικό μπούλινγκ.

Image result for Τσίπρας στο MEGA

Το σχόλιο μας είναι το παραπάνω, ας πάμε όμως στην ουσία. Ο πρόεδρος τηας αξιωματικής αντιπολίτευσης θύμισε στους παρουσιαστές πως πλέον μιλά σε ένα νόμιμο κανάλι και όχι σε ένα κανάλι χωρίς άδεια λειτουργίας όπως ήταν στο παρελθόν.

Η αξιωματική αντιπολίτευση έχασε τον Τσίπρα την καθαρά Δευτέρα και ο Τσίπρας απάντησε πως δεν είναι αυτός στην κυβέρνηση, δεν είναι διαχειριστής, αλλά όποτε τον χρειαστεί η κυβέρνηση θα είναι εκεί άλλωτε να βάζει πλάτες και άλλοτε να κάνει κριτική. Η κυρία αναγνωστοπούλου στα 10 από τα 30 λεπτά της συνέντευξης επικεντρώθηκε στην ανακοίνωση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ. όπου εισέπραξε την τελική και αυτονόητη απάντηση πως οι νέοι έχουν δικαίωμα και στο όνειρο και προφανώς στην διαφορετική γνώμη αλλά ο διαχειριστής της εξουσίας σκέφτεται αλλιώς. Προφανώς το μεγάλο και ανοιχτό κανάλι προσπάθησε να δείξει στον κόσμο πως υπάρχει σύγκρουση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ άρα μην τους εμπιστευτείτε γιατί σύντομα θα διαλυθούν, θα φύγουν οι συνιστώσες κ.τ.λ. Η πρακτική είναι παλιά, δε παει το κανάλι να άλλαξε ιδιοκτήτη, τις πρακτικές του τις κρατάει ακέραιες, φαίνεται είναι κατοχυρωμένες με το brand name.

Το ίδιο κάνανε από την εποχή Κωνσταντόπουλου και απέτυχαν οικτρά, ενισχύσαν τον ΣΥΡΙΖΑ τόσο που τον έφτασαν στην εξουσία. Το προσπάθησαν πολύ να μας πείσουν πως ΣΥΡΙΖΑ και ΜΚΟ ή αλληλέγγυοι είναι το ίδιο, μόνο που ο πρόεδρος τους υπενθύμισε την πρακτική της κυβέρνησής του έναντι της πρακτική του Κούλη, που γέμισε τα νησιά με μετανάστες και έδωσε τα όπλα στους ακραίους. Τους θύμισε πως χωρίς επικοινωνιακές φανφάρες υπήρχαν πολύ λιγότερα προβλήματα και βέβαια η κυβέρνηση δεν κατάλαβε τίποτα από πλευράς κριτικής αφού λίγη ώρα μετά την συνέντευξη του προέρδρου του ΣΥΡΙΖΑ ο κύριος Πέτσας κατάλαβε γιατί δεν εμφανίστηκε ο Τσίπρας την Καθαρή Δευτέρα  με μια απλή και λιτή ανακοίνωση «Καταλαβαίνουμε γιατί ο κ. Τσίπρας είχε εξαφανιστεί. Γιατί δεν είχε τίποτε να πει».

Ας δώσουμε όμως την ερμηνεία του Mega

Απάντηση στην κυβέρνηση για την απουσία του τις τελευταίες ημέρες, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται το προσφυγικό δράμα, έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ. Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ του κλεισίματος των συνόρων καθώς -όπως είπε- υπάρχει απόπειρα μαζικής εισροής, ενώ άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τη στάση της απέναντι στην Τουρκία. Ζήτησε, δε, τη σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών.

Ο κ. Τσίπρας άσκησε κριτική στη ΝΔ και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας πως «είναι αστείο η ΝΔ να βγάζει ανακοινώσεις και να ψάχνει να με βρει. Πρωθυπουργός δεν είμαι πια εγώ, αλλά δυστυχώς είναι ο Μητσοτάκης. Το δύσκολο όταν είσαι κυβέρνηση είναι να διαχειρίζεσαι τα προβλήματα. Δεν κρυφτήκαμε βγάλαμε ανακοινώσεις από την πρώτη ημέρα».

Όπως είπε, ο κ. Μητσοτάκης διαχειρίζεται με περίσσια αλαζονεία κρίσιμα εθνικά θέματα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι στα κρίσιμα ζητήματα αυτό που απαιτείται είναι να υπάρχει τουλάχιστον ένα ελάχιστο πλαίσιο συνεννόησης ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις και κάλεσε το κυβερνών κόμμα να επιδεικνύει την πρέπουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Παράλληλα, ο ίδιος υποστήριξε ότι την περασμένη Παρασκευή συγκάλεσε σύσκεψη στο γραφείο του για το προσφυγικό, ενώ προέβη και σε σχετική δήλωση.

Η κυβέρνηση κινείται χωρίς στρατηγική

Αναφερόμενος στην αντιμετώπισης του προσφυγικού από την κυβέρνηση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε σε δύο σημεία, στη στάση που ακολουθεί έναντι των νησιωτών και σε αυτή έναντι της ΕΕ.

Ειδικότερα, επισήμανε ότι επί 7 μήνες η κυβέρνηση κινείται χωρίς στρατηγική. Σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας ωμός γεωπολιτικός εκβιασμός εκ μέρους της Τουρκίας, που η κυβέρνηση όφειλε να είχε προβλέψει για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά.

Η κυβέρνηση όφειλε να είχε αποσυμφορήσει τα νησιά, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός δεν το έπραξε γιατί δεν ήθελε να στεναχωρήσει τους πολλούς περιφερειάρχες και δημάρχους της ενδοχώρας. Δεν έδειξε αλληλεγγύη στα νησιά, υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Επισήμανε, λοιπόν, ότι αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ένα σοβαρό σχέδιο μετεγκαταστάσεων και αποσυμφόρησης των νησιών προς την ενδοχώρα, ο ίδιος θα είναι εκεί για να στηρίξει την κυβέρνηση. «Είμαι έτοιμος να βάλω πλάτη» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Σωστά κλείνουν τα σύνορα

Ο ίδιος εμφανίστηκε υπέρ της κίνησης να κλείσουν τα σύνορα. «Από τη στιγμή που υπάρχει η απόπειρα μαζικής εισροής στη χώρα σωστά κλείνουν τα σύνορα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Οι άνθρωποι που είναι στην πλειοψηφία τους δυστυχισμένοι έρχονται στην Ελλάδα για να πάνε στην Ευρώπη» πρόσθεσε και άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση.

«Σήμερα αντί η κυβέρνηση να πει στην Ευρωπαϊκή Ένωση να επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία δεν έκανε τίποτα. Πριν λίγες μέρες η Καγκελάριος Μέρκελ ήταν στην Τουρκία και έπαιζε με τα «καθρεφτάκια» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

«Αντί να ζητήσουμε αυστηρά τη συμμόρφωση της Τουρκίας, βλέπουμε να έρχονται στον Έβρο και να μας χτυπούν στην πλάτη. Θέλουν την Ελλάδα αποθήκη ψυχών, μαύρο κουτί. Το πρόβλημά μας είναι ότι η κυβέρνηση κινείται δίχως σχεδιασμό. Οφειλε να είχε αποσυμφορήσει τα νησιά. Ηθελε να στενοχωρήσει μόνο τα νησιά και δεν τους φέρνει στην ενδοχώρα» πρόσθεσε.

Φιέστες στον Έβρο

Όπως υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «το 2015 είχαμε μηδενικές ροές στον Έβρο, ωστόσο υπήρξαν ροές στα νησιά. Το να στήνεις φιέστες με τους Ευρωπαίους δεν έχει νόημα και κάνεις ζημιά στην πολιτική που είχες μέχρι χθες. Και να τους απελάσεις που θα τους πας; Δεν μιλάς με τον Ερντογάν. Θα τους πάρει η Ευρώπη;» διερωτήθηκε.

«Κάναμε ένα επικοινωνιακό δώρο σήμερα και ταυτιστήκαμε με τους «σκληρούς» της Ευρώπης. Αυτοί θέλουν η Ελλάδα να γίνει «αποθήκη ψυχών». Η κυβέρνηση στο προσφυγικό κινείται χωρίς σχέδιο. Όφειλε να έχει αποσυμφορήσει τα νησιά, αλλά δεν το έκανε. Αφήνει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στα νησιά γιατί δεν τους δέχεται κανένας άλλος. Χρειάζεται στρατηγική σε έναν γεωπολιτικό κίνδυνο» τόνισε.

Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών

Στο σημείο αυτό, ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε επικριτικός απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, διερωτώμενος γιατί δεν συγκαλεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών.

«Δεν θέλεις συμβούλιο; Πάρε ένα τηλέφωνο. Ο κ. Μητσοτάκης έχει αλλαζονεία. Έκανα τρία συμβούλια πολιτικών αρχηγών. Όταν ήταν η οικονομική κρίση, το προσφυγικό αλλά και το ασφαλιστικό. Είναι ανεύθυνη στάση να κάνουν «πλακίτσα» και να λένε «που ήσουν την Καθαρά Δευτέρα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως τόνσε, έχουμε μια ακραία επιθετική κίνηση από πλευρά της Τουρκίας, προσθέτοντας ότι είμαστε στα πρόθυρα εθνικής κρίσης.

«Θα ζητούσα από τον κ. Μητσοτάκη να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και να είμαστε πιο διεκδικητικοί απέναντι στην ΕΕ. Πρέπει να συνειδητοποιήσυμε ποιοι είναι οι σύμμαχοί μας και να αλλάξουμε στάση» πρόσθεσε. 

Δεν είναι ώρα για επικοινωνιακή πολιτική και κοκορομαχίες

Παράλληλα, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «δεν είναι ώρα για επικοινωνιακή πολιτική και κοκορομαχίες. Πρέπει να χαραχτεί κοινή στρατηγική. Εάν δεν έχουμε συμμάχους πρέπει να αλλάξουμε στάση».

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μεταβεί στον Έβρο

Σε ό,τι αφορά την δική του στάση, ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι δεν είναι ο ίδιος πρωθυπουργός αυτή την ώρα, υπεραμύνθηκε της πολιτικής του στο προσφυγικό στην περίοδο της διακυβέρνησής του και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μεταβεί και ο ίδιος στον Εβρο και τα νησιά.

«Θα πάω και στον Έβρο και στα νησιά αλλά το θέμα δεν είναι η επικοινωνία, οι κάμερες και οι δηλώσεις. Έχουμε καθήκον όλες οι πολιτικές δυνάμεις να ακολουθήσουμε μια πολιτική με διέξοδο. Πρέπει να διορθώσουμε αυτή την πολιτική» είπε.

Αποστάσεις από τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας πήρε αποστάσεις από την θέση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία είπε ότι πρέπει να ζήσουμε μαζί με τους μετανάστες λέγοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι οι θέσεις της είναι ουτοπικές.  

«Οι νέοι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να διεκδικούν και να ονειρεύονται ακόμη και την ουτοπία. Εμείς όμως που διαχειριζόμαστε την πραγματικότητα, πολλές φορές είναι σκληρή και μάλιστα όταν έχουμε και την ευθύνη της χώρας, οφείλουμε να βλέπουμε την πραγματικότητα και να κινούμαστε με βάση τις αξίες μας για να διαφυλάξουμε αυτό που αποκαλούμε «εθνική ασφάλεια» είπε χαρακτηριστικά.

Τελικό σχόλιο

Το μεγάλο κανάλι επέστρεψε μαζί με τις πρακτικές του, αριστερές εφημερίδες και μέσα το διαφήμισαν ως τι μόνο οι ίδιοι ξέρουν. Συντονιστήκατε? αυτό λέει η διαφήμιση. Ναι συντονιστήκαμε και χαιρόμαστε γιατί τέτοια κανάλια αναδεικνύουν την ξεφτίλα του συστήματος και οδηγούν την αριστερά στην εξουσία, καλωσήρθατε λοιπόν!!!