Στα σημεία που πρέπει να κατευθυνθεί η ενίσχυση της αντιπολιτευτικής τακτικής του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η πειστική προγραμματική του πρόταση, αναφέρθηκε κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή ο Α. Φλαμπουράρης.

flabouraris

Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Φλαμπουράρης εξήγησε τους λόγους που ήταν από τους πρώτους που τάχθηκαν το καλοκαίρι του 2019 να μην ξεκινήσει άμεσα η συζήτηση του απολογισμού.

Όπως είπε, τότε σε γραπτή του δήλωση είχε αναφέρει «η συζήτηση για τα αίτια της ήττας δεν είναι του παρόντος, πολύ απλά γιατί δεν θα είναι ψύχραιμη, δεν θα είναι σφαιρική και κατά τη γνώμη μου θα κυριαρχείται περισσότερο από υποκειμενισμό και όχι από αντικειμενικότητα, ενόψει μάλιστα μιας εξαιρετικά πυκνής αλλά και επώδυνης πολιτικά διακυβέρνησης.

 Γνωρίζετε, άλλωστε, ότι ο κύριος στόχος μας είναι να συνδεθούμε οργανικά με το 32% που μας εμπιστεύτηκε. Η διαδικασία αυτή, είναι μια δυναμική συζήτηση για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον και αυτή θα κάνει τις ασφαλείς αποτιμήσεις.»

«Σ’ αυτούς τους άξονες πιστεύω κινήθηκαν οι σύντροφοι που ανέλαβαν τη σύνταξη αυτού του ιστορικού κειμένου απολογισμού», είπε.

Στη συνέχεια έθεσε τα τρία σημεία που πιστεύει ότι πρέπει να κατευθυνθεί η ενίσχυση της αντιπολιτευτικής τακτικής μας αλλά και μιας πειστικής προγραμματικής πρότασης.

1. Πρέπει να εμβαθύνουμε στις απαντήσεις μας σχετικά με την παρέμβαση στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, τα αναπτυξιακά εργαλεία, το υπερταμείο, και στο που «κολλούσε» η αναπτυξιακή μας πολιτική. Κι αυτό γιατί χωρίς να μπορέσουμε να δώσουμε λύσεις σ’ αυτά τα θέματα δεν θα μπορούμε να εφαρμόσουμε την πολιτική μας.

2. Να διερευνήσουμε τις βαθύτερες αιτίες σύμπτυξης του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου, γιατί μόνο έτσι θα γίνει δυνατή η αναγκαία ανατροπή αυτής της ανιστόρητης επιλογής από προοδευτικές δυνάμεις.

3. Στην τεχνική της διαπραγμάτευσης με τους «θεσμούς».

Τέλος, τόνισε «Με δεδομένη την ανάγκη για αντιστοίχιση των μελών του κόμματος με τους ψηφοφόρους μας, θα πρέπει να συμφωνήσουμε ότι επιδιώκουμε να έρθουν μαζί μας, όσοι/ες αποδέχονται και συμφωνούν με τη διακήρυξη.

Όλοι κι όλες μας λοιπόν «παλιοί» και «νέοι» θα πρέπει να επιδιώξουμε

– να ανανεώσουμε το όραμα της Αριστεράς για μια καλύτερη και δικαιότερη κοινωνία

– να βρούμε επαφή με κάθε κοινωνικό χώρο, στη δουλειά, στη γειτονιά, στη διασκέδαση κλπ

– να συμμετέχουμε στους κοινωνικούς αγώνες και τα κινήματα

Όσο αυτό το πετυχαίνουμε τόσο η δυναμική μας θα αυξάνει, γιατί αυτό είναι η Αριστερά.»

ΑΥΓΗ