Την επόμενη Τετάρτη συνεδριάζει ξανά η Πολιτική Γραμματεία και την Πέμπτη το Πολιτικό Συμβούλιο – Στις αρχές Απριλίου το Διεθνές Συνέδριο Αποτίμησης της κυβερνητικής εμπειρίας

syriza

Η οργανωτική πορεία προς το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ τον Μάιο, συζητήθηκε σήμερα στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, η οποία διακόπηκε το μεσημέρι προκειμένου οι βουλευτές να ψηφίσουν στην ονομαστική ψηφοφορία σχετικά με την τροπολογία που αλλάζει τις ποινές για θέματα που προκύπτουν από γνωμοδοτήσεις της ΕΕΑ.

Ισχυρό όνομα ο «Συριζα»

Αναφορικά με το θέμα της προσθήκης ονόματος στο «ΣΥΡΙΖΑ» θα αποφασιστεί στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος που αναμένεται να συνεδριάσει το Σαββατοκύριακο 8 – 9 Φεβρουαρίου. Πάντως θα υπάρξει και εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι κομματικές πηγές σημείωναν ότι το «ΣΥΡΙΖΑ» είναι ένα ισχυρό «brand name» και θα παραμείνει.

Αποφασίστηκε επίσης ότι στον δρόμο προς το Συνέδριο θα υπάρξουν θεματικά προσυνέδρια, σε πόλεις της χώρας ενώ το Φεβρουάριο θα γίνει κεντρική πολιτική εκδήλωση στην Αθήνα με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα.

Στις αρχές Απριλίου θα πραγματοποιηθεί το Διεθνές Συνέδριο Αποτίμησης που έχει προαναγγελθεί.

Επιπροσθέτως αποφασίστηκε ότι η εκλογή συνέδρων θα πραγματοποιηθεί το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαΐου, ενώ στις 8 Μαρτίου θα λάβει χώρα το συνέδριο της νεολαίας.

Τέλος, την επόμενη Τετάρτη θα συνεδριάσει ξανά η Πολιτική Γραμματεία και την Πέμπτη το Πολιτικό Συμβούλιο.

Στη σημερινή συνεδρίαση συζητήθηκε η στάση του κόμματος κατά την αυριανή ψηφοφορία στην Βουλή της κύρωσης της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει παρών, ενώ ανοικτό είναι εάν θα μιλήσει στην συνεδρίαση ο Αλ.Τσίπρας, κάτι το οποίο θα εξαρτηθεί και από το αν θα μιλήσει ο πρωθυπουργός.

ΑΥΓΗ