Ετοιμη να κάνει το μεγάλο βήμα προς τα εμπρός, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός σύγχρονου φορέα της αριστερής προοδευτικής παράταξης, είναι η ΔΗΜΑΡ.

Αποφασίζει συνέδριο και ενιαία προοδευτική παράταξη

Σήμερα η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος (οι εργασίες ανοίγουν στις 11 το πρωί με ομιλία του προέδρου Θανάση Θεοχαρόπουλου) πρόκειται να αποφασίσει τη διεξαγωγή συνεδρίου με προτεινόμενη ημερομηνία στις 28-29 Μαρτίου, φιλοδοξώντας να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση.

«Η ΔΗΜΑΡ από την ίδρυσή της εργάζεται για την ενιαία έκφραση της σύγχρονης Αριστεράς. Σε αυτή τη βάση μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και όλες τις δυνάμεις που αποτελούν το σχήμα της Προοδευτικής Συμμαχίας πορευόμαστε με στόχο έναν σύγχρονο φορέα της Αριστεράς», αναφέρεται -σύμφωνα με πληροφορίες- στο σχέδιο απόφασης προς τα μέλη του οργάνου, στο οποίο επιπλέον επισημαίνεται: «Απευθυνόμαστε σε όλα τα μέλη και τους φίλους της ΔΗΜΑΡ, αλλά και σε όλους τους αριστερούς προοδευτικούς πολίτες που κατά καιρούς συμμετείχαν ή υποστήριξαν τη ΔΗΜΑΡ, και τους καλούμε να συμμετέχουν ενεργά σε όλες τις διαδικασίες της ανασυγκρότησης και του μετασχηματισμού. Στις ανοιχτές συνελεύσεις, στις προσυνεδριακές διαδικασίες, σε κάθε δράση που θα προωθεί τον εγχείρημα της Προοδευτικής Συμμαχίας. Να διαμορφώσουμε μαζί τις προϋποθέσεις για έναν ισχυρό πλουραλιστικό φορέα της αριστεράς που θα δώσει προοδευτικές λύσεις στα προβλήματα της κοινωνίας».

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο (14-17) είναι προγραμματισμένο το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ όπου πλέον ο ενιαίος φορέας της δημοκρατικής παράταξης θα λάβει σάρκα και οστά.

Εφημερίδα των συντακτών