Σε δηλώσεις του στον ρ/σ «Στο Κόκκινο» (Στ. Σχινά), ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, επεσήμανε τα ακόλουθα:

Το Eurogroup «καρφώνει» την κυβέρνηση Μητσοτάκη φανερώνοντας δεσμεύσεις που έχει αναλάβει και κρύβει από τους Έλληνες

Το Eurogroup, με την επίσημη ανακοίνωσή του χθες, «καρφώνει» την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τη ΝΔ και φανερώνει δεσμεύσεις που έχει αναλάβει και κρύβει από τους Έλληνες, με τη βοήθεια και των φιλικών της ΜΜΕ.

Σε αυτή την ανακοίνωση αναφέρεται επί λέξει ότι «το Eurogroup χαιρετίζει τη σταθερή δέσμευση των ελληνικών αρχών να ΜΗΝ συνεχιστεί το ισχύον πλαίσιο προστασίας για την πρώτη κατοικία πέραν του Απριλίου 2020. Που σημαίνει ότι αυτή η δέσμευση έχει αναληφθεί από πριν και χτες απλώς επαναλήφθηκε και παραμένει κρυφή από τους Έλληνες.

Η κυβέρνηση ξηλώνει ένα-ένα τα θετικά μέτρα που πήρε η κυβέρνηση Τσίπρα – Θα υπάρξει κύμα πλειστηριασμών από τον Απρίλιο και μετά
Αυτό δείχνει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξηλώνει ένα-ένα τα θετικά μέτρα που πήρε η κυβέρνηση Τσίπρα σε πολύ δύσκολες συνθήκες για την στήριξη των συμφερόντων των πολλών, γιατί όσους έχουν πρώτη κατοικία που απειλείται με πλειστηριασμούς δεν τους λες ούτε προνομιούχους ούτε καν μεσαία τάξη. Είναι οι πολλοί και οι πιο αδύνατοι.

Προβλέπω ότι θα υπάρξει ένα κύμα πλειστηριασμών από τον Απρίλιο και μετά, με εξώσεις. Και οι τράπεζες, που ξέρουν πολύ καλά το κυβερνητικό σχέδιο, προετοιμάζονται ήδη γι’ αυτό.

Νομίζω ότι έρχεται να «δέσει» με την κυβερνητική απόφαση οι οκτώ στους δέκα δικαιούχους κοινωνικού μερίσματος κατά την περίοδο της κυβέρνησης Τσίπρα να πάρουν απλώς, ενόψει Χριστουγέννων και Νέου Έτους, τις… ευχές και τα «χρόνια πολλά» του κ. Μητσοτάκη και… ούτε ένα ευρώ.