Για διακίνηση ψευδών ειδήσεων σχετικά με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Σχετικά με τη διακίνηση ψευδών ειδήσεων ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ κατέχουν την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου, θέλουμε να υπενθυμίσουμε κάποια πράγματα:

1) Το ιστορικό σύμβολο του αγώνα ανήκε και ανήκει στην Εθνικη Φοιτητική Ένωση Ελλάδας.

2) Το ιστορικό σύμβολο του αγώνα εκλάπη από την ΠΑΣΠ και τη νεολαία ΠΑΣΟΚ μετά τη διάλυση της ΕΦΕΕ.

3) Είναι γνωστό σε όλους ότι κάθε χρόνο η ΠΑΣΠ παίζει κλεφτοπόλεμο έξω από την αμερικανική πρεσβεία για να φυγαδεύσει την αιματοβαμμένη σημαία.

4) Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιτρέψει στους διαρρήκτες της ιστορικής μνήμης να αμαυρώνουν τα ιστορική επέτειο και τον αγώνα των νέων.

5) Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ έχει σαφή θέση πως το αιματοβαμμένο σύμβολο του αγώνα πρέπει, από τη στιγμή που δεν υπάρχει ΕΦΕΕ, να αποδοθεί στον ΣΦΕΑ.»

Η ανακοίνωση αυτή βγήκε με αφορμή δημοσίευμα που θέλει τον πρώην Γραμματέα της ΠΑΣΠ ΑΕΙ Μιχάλη Νικηφόρο, που εγκατέλειψε το κίνημα αλλαγής για να πάει στον ΣΥΡΙΖΑ,να παίρνει μαζί του ως θεματοφύλακας και το ιστορικό σύμβολο

Θα πρέπει να θυμίσουμε ότι η πραγματική ιστορία της σημαίας είναι αυτή που αναφέρει η ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, όντως ήταν περιουσιακό στοιχείο της ΕΦΕΕ και μόλις διαλύθηκε η νεολαία του ΠΑΣΟΚ έκλεψε αυτό το ιστορικό σύμβολο, που έκτοτε κάθε χρόνο κρατείται στην κεφαλή της πορείας από μέλη της ΠΑΣΠ. Ως γνωστόν έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία δημιουργείται μια τεχνητή ένταση προκειμένου να μην γνωρίζουμε σε ποιανού τα χέρια πάει και φυγαδεύεται μέχρι τα γραφεία της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ.

Ακόμα και να ισχύει το γεγονός πως την σημαία την έχει η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να αποδοθεί σε κάποιον αντιστασιακό σύλλογο ή να πάρει την θέση της για κάποιο μουσείο. Είναι ένα σύμβολο που δεν ανήκει σε κανέναν αλλά στη νεολαία και στην ιστορία του φοιτητικού κινήματος.