Η επιχειρηματική δράση στον αθλητισμό είναι η πραγματική αιτία των προβλημάτων, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας για το αθλητικό νομοσχέδιο προκειμένου να καταδείξει πως όλες οι νομοθετικές παρεμβάσεις δεν είχαν αποτέλεσμα διότι δεν συγκρούονταν με τα ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα που λυμαίνονται τον χώρο του αθλητισμού.

Σημείωσε ότι δεν χτυπήθηκε πουθενά και σε καμία χώρα η βία στον επαγγελματικό και εμπορευματοποιημένο αθλητισμό παρά τους πολλούς κανόνες που έχουν θεσπιστεί. Το αποτέλεσμα ήταν η βια από τα γήπεδα να μεταφερθεί σε πλατείες και γειτονιές. Υπενθύμισε ότι καμία κυβέρνηση δεν έχει δεχτεί στοιχειώδης προτάσεις του ΚΚΕ για υπαγωγή των αθλητικών ΑΕ στο υπουργείο Ανάπτυξης και για απαγόρευση συμμετοχής του στις λίστες του στοιχήματος.

Υπογράμμισε πως πρόκειται για ένα αθλητικό νομοσχέδιο που δεν ασχολείται με τον αθλητισμό και τα προβλήματα στα σωματεία, στην ανάπτυξη υποδομών και την χρηματοδότηση τους. Πρόσθεσε ότι το νομοσχέδιο ασχολείται με τα όρια στις θητείες των εκλεγμένων σε σωματεία και ομοσπονδίες τονίζοντας πως την ανανέωση δεν την επιβάλεις, την καλλιεργείς και την προετοιμάζεις για αν σημειώσει ότι ο στόχος της σχετικής διάταξης είναι η ωμή κρατική παρέμβαση για τον έλεγχο του χώρου του αθλητισμού.

Κλείνοντας υπογράμμισε πως για το ΚΚΕ ο αθλητισμός είναι δικαίωμα του λαού και της νεολαίας και για την κυβέρνηση είναι εμπόρευμα και πεδίο κερδοφορίας.

902