Και δεύτερη επιστολή Τασούλα σε Τσίπρα

στις

Δεύτερη επιστολή μέσα στην ίδια μέρα απέστειλε στον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της Βουλής, ζητώντας από τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης την αντικατάσταση των Δ. Τζανακόπουλου και Π. Πολάκη.

Κατά τη δεύτερη επιστολή του Κ. Τασούλα, ο Αλέξης Τσίπρας έχει προθεσμία τριών ημερών να αναπληρώσει τους δύο βουλευτές του στην Προανακριτική Επιτροπή.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η απάντηση -επίσημη ή μη- από την πλευρά της Κουμουνδούρου.

«Αν δεν αντικατασταθούν, η Επιτροπή θα συνεχίσει με λιγότερα μέλη»

Ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο Κ. Τασούλας υποστήριξε ότι στην περίπτωση που ο Αλέξης Τσίπρας αρνηθεί να αντικαταστήσει τους δύο βουλευτές του, τότε οι εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής θα συνεχίσουν με λιγότερα μέλη.

Τόνισε δε ότι δεν μπορεί να παρέμβει στη λειτουργία της Επιτροπής, η οποία -κατά τα λεγόμενά του- λειτουργεί ανεξάρτητα. Ο πρόεδρος της Βουλής ανέφερε περαιτέρω πως εν προκειμένω δεν υπάρχει «υπερκείμενη δικαστική Αρχή» και ως εκ τούτου «μοιραία» οι αποφάσεις λαμβάνονται με την αρχή της πλειοψηφίας.

Επίσης, σημείωσε πως εάν ο Αλ. Τσίπρας δεν αντικαταστήσει τους δύο βουλευτές, τότε αυτό ο ίδιος θα το εκλάβει ως πείσμα. «Σε αυτήν την περίπτωση, η Επιτροπή θα συνεχίσει με λιγότερα μέλη» δήλωσε, ενημερώνοντας παράλληλα πως η συνεδρίαση της Προανακριτικής θα διεξαχθεί την Πέμπτη κι όχι Τρίτη ακόμα κι αν απαντήσει εντός της ημέρας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

documento

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s