Σήμερα κλείνουν έξι χρόνια από τη νύχτα που ο χρυσαυγίτης Ρουπακιάς δολοφόνησε εν ψυχρώ τον Παύλο Φύσσα, κατόπιν εντολής του τότε βουλευτή της Χρυσής Αυγής και νυν ευρωβουλευτή  Γιάννη Λαγού. Έξι χρόνια από τη μέρα που το μίσος του φασισμού έβαλε τέλος στη ζωή του αντιφασίστα Παύλου, λόγω της μαχητικής στάσης του απέναντι στον φασισμό και τους νεοναζί, την οποία εξέφραζε μέσα από τη μουσική και τον στίχο του.

Η δολοφονία του Παύλου σόκαρε την ελληνική κοινωνία και ανέδειξε με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο την εγκληματική δομή και δράση της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής. Είχαν προηγηθεί πολλές ακόμα εγκληματικές επιθέσεις και δολοφονίες εκ μέρους της νεοναζιστικής συμμορίας, όμως η δολοφονία του Παύλου σηματοδότησε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και πυροδότησε ένα ολόκληρο κίνημα καταδίκης της Χρυσής Αυγής, τόσο σε επίπεδο θεσμικό, όσο και σε επίπεδο κοινωνικής συνείδησης.

Έξι χρόνια μετά και ενώ η δίκη της Χρυσής Αυγής πλησιάζει στο τέλος της, ο Παύλος ζει για να μας θυμίζει ότι ο αγώνας μας απέναντι στον φασισμό είναι ένας καθημερινός αγώνας, τον οποίο οφείλουμε να δίνουμε σε όλα τα επίπεδα.

Ο Παύλος ζει για να μας θυμίζει την ανάγκη για ένα πλατύ και μαζικό αντιφασιστικό κίνημα.

Ο Παύλος ζει για να μας θυμίζει ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ανοχής απέναντι στη μισαλλοδοξία και τον φασισμό.

Σήμερα κρατούμε τη μνήμη του Παύλου ζωντανή και καλούμε κάθε νέο και νέα να συμμετάσχει στην πορεία για τα έξι χρόνια από τη δολοφονία του, στις 17.30,  στην Οδό Παύλου Φύσσα 60, στο Κερατσίνι.

Ποτέ ξανά Φασισμός.

Το Γραφείο Τύπου,

18/9/2019