“Η ΝΔ θέλει να «ορμπανοποιήσει» την ελληνική πολιτική ζωή, να κυβερνήσει με εντυπώσεις, με επικοινωνία, με βάση μια αντιδραστική ιδεολογία”, κατηγόρησε την κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, δηλώνοντας: “Καμία σχέση δεν έχει αυτή η πρακτική με την βούληση που θα έπρεπε να επιδεικνύει η πολιτεία για την καταπολέμηση της παραβατικότητας, για την καταπολέμηση του εγκλήματος, για την καταπολέμηση των ναρκεμπόρων”.

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση:

“Στη σημερινή σας επιχείρηση «σκούπα» στα Εξάρχεια, μετά από όλες αυτές τις μεγαλοστομίες περί κατάργησης του άβατου -που στην πραγματικότητα δεν ήταν άβατο- καταλήξατε να προσάγετε μωρομάνες στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση. Προδοθήκατε από τον κ. Μπαλάσκα μετά την ανατριχιαστική του δήλωση, όπου χαρακτήρισε κάθε πρόσφυγα και κάθε μετανάστη «σκουπίδι» ή «σκόνη» που πρέπει να σκουπιστεί, διότι αυτό σημαίνει επιχείρηση «σκούπα», και αυτό κάνατε σήμερα στα Εξάρχεια.

Καμία σχέση δεν έχει αυτή η πρακτική με την βούληση που θα έπρεπε να επιδεικνύει η πολιτεία για την καταπολέμηση της παραβατικότητας, για την καταπολέμηση του εγκλήματος, για την καταπολέμηση των ναρκεμπόρων -που τους έχετε στοχοποιήσει, αλλά στην πραγματικότητα καταλήγετε να προσάγεται τις μωρομάνες.

Αυτό εντάσσεται σε ένα συνολικό αφήγημα της ΝΔ που θέλει να «ορμπανοποιήσει» την ελληνική πολιτική ζωή, να κυβερνήσει με εντυπώσεις, με επικοινωνία, με βάση μια αντιδραστική ιδεολογία, την οποία επί της ουσίας θέλει να κάνει κτήμα ολόκληρης της κοινωνίας”.