Έφυγε από τη ζωή ο Βαγγέλης Καραγεώργος σε ηλικία 53 ετών αρχισυντάκτης του τμήματος σύνταξης ύλης της Εφημερίδας των Συντακτών και παραγωγός στο Κόκκινο 105,5.

Γεννημένος το 1966, μεγαλωμένος στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, πρωτοστάτησε στους φοιτητικούς και κοινωνικούς αγώνες της δεκαετίας του ’80 και του ’90 μέσα από τις γραμμές οργανώσεων της Επαναστατικής Αριστεράς, ενώ διετέλεσε και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Με τον φίλο Βαγγέλη Καραγεώργο γνωριστήκαμε κάπου στις αρχές αυτού του αιώνα, τότε ήταν μέλος της ΔΕΑ και εγώ στη Νεολαία Συνασπισμού. Όταν η ΔΕΑ αποφάσισε να μην συμμετάσχει στο αρχικό εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ ο Βαγγέλης, τότε δημοσιογράφος της Ελευθεροτυπίας πρωτοστάτησε για ακριβώς το αντίθετο, πίστευε στην ενότητα και για αυτό πρωτοστάτησε στην ίδρυση της οργάνωσης Κόκκινο για την ανασύνθεση της αριστεράς. Στις εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ κρατούσε τόσο τη σημαία του Κόκκινου όσο και τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Βαγγέλης βρέθηκε στην πρώτη γραμμή και ήρθε σε σύγκρουση τόσο με τους συντρόφους τους στο ΣΕΚ όσο και στη ΔΕΑ, πίστευε πολύ στην ενότητα της αριστεράς και αγωνίστηκε με πάθος μέχρι το τέλος.

Όταν έκλεισε η Ελευθεροτυπία ήταν από αυτούς που πρωτοστάτησαν να δημιουργηθεί η Εφημερίδα των Συντακτών. Τον συνάντησα σε κάποια κοινωνική εκδήλωση και του πα ότι είναι θετικό πως η Ελευθεροτυπία υπάρχει και η απάντηση ήταν ότι δεν υπάρχει πια η Ελευθεροτυπία αλλά κάτι πολύ καλύτερο από αυτή, η Εφημερίδα των Συντακτών. Οι πολιτικοί δρόμοι μας με τη διάλυση του Κόκκινου χωρίστηκαν ωστόσο πάντα υπήρχε αλληλοεκτίμηση και μέσα από αυτή την ανάρτηση θέλω να του πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, με το ήθος του και την αξιοπρέπειά του με δίδαξε πολλά, όχι μόνο πολιτικά αλλά και για την ίδια την ζωή.

Καλό ταξίδι σύντροφε και συνοδοιπόρε Βαγγέλη

Στέφανος Καραπέτης