Αν βγει λέει η ΝΔ οι αντιφρονούντες θα είναι αιχμάλωτοι πολέμου και έτσι η κυβέρνηση του Μητσοτάκη θα σεβαστεί τα δικαιώματά μας με βάση τη συνθήκη της Γενεύης. Αυτά τα λόγια όχι έτσι ακριβώς διατυπωμένα ανήκουν στο πρώην στέλεχος της Μαοΐκής ΠΠΣΠ, όπου μετά τη περατζάδα του από διάφορα κόμματα κατέληξε στην Νέα Δημοκρατία. Μιλάμε για τον Αριστοτέλη Αϊβαλιώτη όπου παρόλο που γνωρίζουμε και το παρελθόν του και το παρόν του και το μέλλον οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι δεν μας κάνουν εντύπωση αυτές οι δηλώσεις.

Η Νέα Δημοκρατία αν δεν είναι η ίδια στραμμένη στην ακροδεξιά, σίγουρα έχει πολλά μέλη και στελέχη που έχουν εκφράσει παρόμοιες ιδέες στο παρελθόν. Ας θυμήσουμε μερικές:

Μάκης Βορίδης: Η αριστερά πρέπει να χάσει την ιδεολογική της ηγεμονία

Το χει πει πολλές φορές, ορίστε μερικές που αλιεύσαμε μέσα από το ίντερνετ

https://www.thepressproject.gr/article/133191/Elattomatikes-oi-idees-tis-Aristeras-gia-ton-Boridi

https://tvxs.gr/news/ellada/boridis-na-ginoyn-allages-sto-kratos-kai-toys-thesmoys-gia-na-min-ksanarthei-i-aristera-

Γεωργιάδης: Βάζουν κοινωνιολογία για να κάνουν τα παιδιά μας αριστερά

Και εδώ είναι η άποψή του για την αριστερά

Είναι σίγουρο λοιπόν αν ψάξουμε θα βρούμε πολλές παρόμοιες δηλώσεις ο Τέλης Αϊβαλιώτης απλά επειδή δεν είναι από τα νο1 στελέχη της ΝΔ αποφάσισε να μιλήσει ακραία για να κάνει ντόρο και ο ντόρος ως γνωστόν δίνει ψήφους ανεξαρτήτως πως και τι.  Ο Άρης που έκανε μάχη ενάντια στη δικτατορία και θεωρούσε δεξιούς τους παραδοσιακούς κομμουνιστές πέρασε στην αντίπερα όχθη και ομολογώ πως δυστυχώ αυτό που είπε δεν ήταν χιούμορ αλλά μια δόση αλήθειας για το τι έρχεται. Σίγουρα δεν ζούμε στο 50 και μάλλον δεν θα δούμε ανθρώπους σε τόπους εξορίας αλλά αυτό που θα επιχειρηθεί είναι η στρατηγική αποδυνάμωση του ΣΥΡΙΖΑ και η επιστροφή του ΠΑΣΟΚ άλλωστε για αυτό τα χουν κάνει πλακάκια εδώ και καιρό τα δύο κόμματα, που το ένα κριτικάρει το άλλο πολύ επιφανειακά και περιμένουν με την αποδυνάμωση του ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσουν ψήφους.

Ελπίζουμε ότι ο λαός θα καταλάβει και δεν θα διαλύσει έτσι όπως οι ίδιοι πιστεύουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Πως ακόμα και αν χάσει που είναι το πιο πιθανό στις εθνικές εκλογές, η διαφορά δεν θα ναι τέτοια που θα τους κάνει να χαίρονται τόσο πολύ που να μπορούν να εξαπολύσουν τους μηχανισμούς της δεκαετίας του 50 στα πέρατα της Ελλάδας και να καταστρέψουν όχι μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την εθνική ενότητα που επαγγέλονται και που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο κερδίσαμε μετά το 1974. Την ήττα την δεχόμαστε, είναι μέσα στο παιχνίδι τη δημοκρατίας, την καταστροφή της χώρας αν και είναι μέσα στο παιχνίδι της ιστορίας δεν την θέλουμε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να φροντίσει για αυτό και τα στελέχη που λένε περί κυνηγιού κομμουνιστών και εξορίες και άλλα πολλά, όπως και αυτό που είπε στέλεχος της ΝΔ για την Κούνεβα, να φύγουν από αυτό το κόμμα. Αυτό δεν είναι για το καλό του κόμματός του αλλά για το καλό της Ελλάδος. Ναι μπορεί ο Πολάκης να είναι ακραίος αλλά δεν έχει αντιδεξιό παραλήρημα.

Αριστερές Δράσεις