Αυτές οι Ευρωεκλογές ήταν ένα χτύπημα για όλους όσους αγωνιστήκαμε με αξίες και οδηγούς την αριστερά. Βέβαια είχαν ένα θετικό που έχει να κάνει με την πτώση της Χρυσής Αυγής αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ο κίνδυνος του φασισμού εξαλείφθηκε. Είναι η ξενοφοβία, οι νεοφιλεύθερες- καπιταλιστικές πολιτικές, είναι τα απανωτά χτυπήματα που υπέστη η εργασία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, είναι η λογική της κερδοφορίας, της πλουτοκρατίας, είναι η οικονομική κρίση και το πείραμα της μεταδημοκρατίας που συνθέτουν τον λόγο της αριστεράς στο σήμερα.

Λάθη κάναμε και ενδεχομένως θα κάνουμε αλλά το θέμα δεν είναι το πέσιμο αλλά ο τρόπος να σηκωθείς που πρέπει να μας απασχολεί. Αρχής γενομένης από αυτή την κυριακή 2 Ιουνίου, πάμε ενάντια στο δόγμα Μητσοτάκη και λέμε όσες περισσότερες περιφέρειες και δήμοι στην αριστερά. Στηρίζουμε όπου δεν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και όπου δεν υπάρχει κανένας από τα δύο ή έστω κάποια αριστερή συνεργασία το λευκό.

Ναι με το ΚΚΕ έχουμε ιδεολογικές διαφορές αλλά το προτιμάμε πολύ περισσότερο από τα κρυφοφασιστικά μορφώματα του Μητσοτάκη με κυριότερο παράδειγμα την Ικαρία, την Πάτρα, το Χαϊδάρι, την Πετρούπολη, την περιφέρεια Αθήνας και τον δήμο Αθήνας και οπουδήποτε αλλού, ροζ και κόκκινα ψηφοδέλτια να πέσουν σε όλη την Ελλάδα. Και έπειτα ακολουθεί η άλλη μάχη της αριστεράς.

Είναι η μάχη των εθνικών εκλογών, που από τι φαίνεται θα γίνουν 30 Ιουνίου. Είναι η μάχη ενάντια στη συντήρηση, είναι η μάχη της αριστεράς με πολύ σεβασμό σε όλες τις δυνάμεις της. Με αυτές τις σκέψεις σχολιάζουμε το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών.

Οι Χαμένες μάχες είναι αυτές που δεν δόθηκαν.

Καλό αγώνα

Αριστερή πένα