Η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ για την ακύρωση των εκλογών στην ΑΣΟΕΕ

Οι φοιτητικές εκλογές στην ΑΣΟΕΕ ακυρώθηκαν και οι αλληλοκαταγγελίες ξεκίνησαν μεταξύ των φοιτητικών παρατάξεων.

Ποιά είναι η θέση της ΠΑΣΠ?

Δυστυχώς πριν λίγη ώρα ενημερωθήκαμε από τη Διοίκηση του Ζάππειου πως ο χώρος που είχαμε συμφωνήσει για τη διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙΤΑΙ… ο λόγος είναι κάποιες έξωθεν πολιτικές παρεμβασεις.

Επειδή όμως ο Σύλλογος Φοιτητών πρέπει να εκλέξει τους εκπρόσωπους του στα όργανα διοίκησης του Πανεπιστημίου οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν ΑΜΕΣΑ. Για την ακριβή ημερομηνία των εκλογών αλλά και για το τι ακριβώς έχει συμβεί θα ενημερωθείτε από τους εκπροσώπους φοιτητές της ΠΑΣΠ. Δυστυχώς στην Ελλάδα που προσπαθεί να ορθοποδήσει, ο εμπαιγμός και η κοροϊδία απέναντι στις δημοκρατικές διαδικασίες της νέας γενιάς είναι το χειρότερο μήνυμα οπισθοδρόμησης… η συμμετοχή όλων μας στις επικείμενες φοιτητικές εκλογές είναι πλέον ακόμη πιο σημαντική και επιβεβλημένη…

 

Ποιά είναι η θέση της ΔΑΠ?

Για ακόμα μια φορά ο Φοιτητικός Σύλλογος βρίσκεται σε αδιέξοδο. Έχοντας ήδη 2 αποτυχημένες εκλογικές διαδικασίες (2014, 2015) οδεύουμε προς ολοταχώς προς μια τρίτη.

Βρισκόμαστε μόλις λίγες ώρες προτού ανοίξουν οι κάλπες και η ‘αυτοδύναμη΄παράταξη της ΠΑΣΠ δεν έχει καταφέρει να διασφαλίσει ούτε μία συνθήκη για την διεξαγωγή των εκλογών, με κυριότερη τον χώρο.

Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έχουμε θέσει ως απαραίτητη προϋπόθεση την ύπαρξη χώρου που θα διασφαλίζει την αθρόα προσέλευση των φοιτητών που επιθυμούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Με αυτή τη σκέψη ως γνώμονα και με καθαρά δικιά μας πρωτοβουλία και θέληση πετύχαμε την ομαλή διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών τα τελευταία 2 έτη (2016 Πάρκο Ελευθερίας, 2017 Ζάππειο Μέγαρο).

Φέτος η ΠΑΣΠ θυμήθηκε να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν ως ‘’αυτοδύναμη’’ παράταξη (με 6/11 έδρες στο ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου) και παρακάμπτοντας κάθε είδους συνεννόησης επέλεξε να προσπαθήσει να διασφαλίσει μόνη της την διεξαγωγή των Φοιτητικών εκλογών. Μάλιστα ήταν τόσο σίγουρη για τις ανικανότητες της που έδρασε αυτόνομα αγνοώντας τόσο το καταστατικό του Συλλόγου όσο και την λογική την ίδια.

Συγκεκριμένα έκανε αίτημα στο Ζάππειο Μέγαρο πριν καν οριστικοποιηθεί η ημερομηνία των φετινών εκλογών, εν αγνοία του υπολοίπου συλλόγου, το οποίο αίτημα και εγκρίθηκε ομόφωνα από το ΔΣ του Ζάππειου. Στη συνέχεια όμως τόσο η ΠΑΣΠ όσο και οι αρχές του Πανεπιστημίου επέδειξαν εγκληματική αδράνεια στην διεκπεραίωση των υποχρεώσεων που οριζόντουσαν για την έγκριση του χώρου.

Εμείς σαν ΔΑΠ ενημερωθήκαμε από τρίτους σχετικά με αυτό το αίτημα ενώ ταυτόχρονα δεν υπήρξε καμία απολύτως διάθεση να συζητηθούν ενναλακτικές καθώς και να τηρηθούν οι διαδικασίες του Συλλόγου. Σαν ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΣΟΕΕ αναλογιζόμενοι την υπάρχουσα κατάσταση όσον αφορά την διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών και ως η φωνή της λογικής μέσα στο Πανεπιστήμιο αποφασίζουμε την μη συμμετοχή μας στο οποιοδήποτε θέατρο του παραλόγου παρουσιαστεί ως ‘’ Φοιτητικές Εκλογές 2018 ‘’.

Κατ’ επέκταση οι εκλογές για φέτος δεν θα διεξαχθούν λόγω της μη ύπαρξης χώρου με την ευθύνη καταμερισμένη μεταξύ ΠΑΣΠ και αρχών πανεπιστημίου. Είμαστε υποχρεωμένοι να βρεθούμε μπροστάρηδες για την ανασύσταση του Φοιτητικού Συλλόγου της ΑΣΟΕΕ μέσα από συγκεκριμένες προτάσεις που θα κατατεθούν και θα μας βγάλουν από μελλοντικά παρόμοια αδιέξοδα.

Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για το γεγονός πως ως υπεύθυνη παράταξη καταβάλλαμε το 101% των προσπαθειών μας για την διεξαγωγή των εκλογών όπως και τα προηγούμενα 2 χρόνια. Όμως είμαστε ακόμα πιο περήφανοι για τις προσπάθειες των Δαπιτών μέσα στο Πανεπιστήμιο που σε όλη την διάρκεια της ακαδημαϊκής χρονιάς σταθήκαν υπεύθυνα και ανελλιπώς στο πλευρό του φοιτητή.

Η στήριξη που απολαμβάνουμε, μας δίνει δύναμη και κατεύθυνση στο να καταφέρουμε να κάνουμε ριζοσπαστικές τομές στην ζωή του Πανεπιστήμιου.

Φοιτητής μέλος της Ενωτικής Πρωτοβουλίας ΑΣΟΕΕ καταγγέλλει στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr ότι οι φοιτητικές παρατάξεις ΠΑΣΠ και ΔΑΠ έχουν ακυρώσει την διαδικασία με την δικαιολογία ήταν ότι δεν μπορούσε να βρεθεί χώρος.

Πιο συγκεκριμένα ο φοιτητής δηλώνει στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr:

Σήμερα λίγo πριν τις φοιτητικές εκλογές ενημερωθήκαμε ότι οι δυνάμεις ΠΑΣΠ ΔΑΠ ακυρώσανε τη διαδικασία. Δηλαδή ότι ο μεγαλύτερος φοιτητικός σύλλογος της Αθήνας δεν θα υλοποιήσει την μαζικότερη διαδικασία του. Η δικαιολογία ήταν ότι δεν μπορούσε να βρεθεί χώρος!

Τη στιγμή που όλες οι υπόλοιπες δυνάμεις έχουν ξεκάθαρη τοποθέτηση για τον χώρο της ασοεε στην οδό τροίας καθώς και για άλλους πανεπιστημιακούς χώρους, χώρους ασύλου, μιλάμε για μια ξεκάθαρη πολιτική απόφαση των 2 δυνάμεων να αποκλείσουν την διεξαγωγή εκλογών σε χώρο ασύλου.

Για εμάς οι φοιτητικές εκλογές πρέπει να είναι μια διαδικασία δημοκρατική, ενιαία και μαζική που να λειτουργεί σε μια κατεύθυνση ανασυγκρότησης του συλλόγου. Καταγγέλουμε, λοιπόν, την στάση των ΠΑΣΠ-ΔΑΠ που θέλουν μια διαδικασία ξεκομμένη από τον φοιτητικό σύλλογο, μια διαδικασία που δεν θα αποφασίζεται από τους φοιτητές για τους φοιτητές. Παρόλα αυτά η φετινή εμπερία μας δείχνει πως η κοινή στάση των αγωνιζόμενων δυνάμεων του συλλλογου ενάντια σε αντιδημοκρατικές εκλογές μπορέσε όντως να πιέσει τις καθεστωτικές δυνάμεις σε μια κατεύθυνση να μην γίνουν οι εκλογές και φέτος στο χώρο του Ζαππείου.

Στη βάση της συνολικής προσπάθειας των καθεστωτικών δυνάμεων να εκμηδενίσουν τους συλλόγους και τις διαδικασίες τους ( από τη νόπε μέχρι την ασοεε), η απάντησή μας είναι αγώνας για συλλλογους ζωντανούς με μαζικές, δημοκρατικές διαδικασίες!!!»

Ρεπορτάζ βασισμένο σε αντίστοιχα ρεπορτάζ του site Φοιτητικά νέα

http://www.foititikanea.gr/%CF%86%CE%BF%CE%B9%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%82/%CF%86%CE%BF%CE%B9%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CF%82/11988-%CE%B1%CE%BA%CF%85%CF%81%CF%8E%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B1%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CF%86%CE%BF%CE%B9%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%83%CE%BF%CE%BF%CE%B5

http://www.foititikanea.gr/%CF%86%CE%BF%CE%B9%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%82/%CF%86%CE%BF%CE%B9%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CF%82/11990-%CE%B7-%CE%B4%CE%B1%CF%80-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CF%83%CF%80-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BA%CF%8D%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%86%CE%BF%CE%B9%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CF%8E%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%83%CE%BF%CE%B5%CE%B5

 

 

 

http://www.foititikanea.gr/%CF%86%CE%BF%CE%B9%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%82/%CF%86%CE%BF%CE%B9%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CF%82/11989-%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CF%83%CF%80-%CE%B1%CF%83%CE%BF%CE%B5%CE%B5-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BA%CF%8D%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%86%CE%BF%CE%B9%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CF%8E%CE%BD

Οι Αριστερές δράσεις δημοσιεύουν κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.