ΠΑΟΚ-ΑΕΚ:Ένας αγώνας που δεν τέλειωσε ποτέ

Ο αγώνας μέχρι το 90′ παιζόταν κανονικά, σε εκείνο το σημείο ο ΠΑΟΚ έβαλε ένα γκολ με τον Βαρελά, όπου στην αρχή κρίθηκε έγκυρο από τον διαιτητή Κομίνη. Οι άνθρωποι της ΑΕΚ διαμαρτύρονταν για οφ σαιντ, τελικά ο Κομίνης με την βοήθεια του επόπτη ακύρωσε το γκολ και ακολούθησε ο πατζουρλισμός. Σίγουρα αυτά που γίναν μετά δεν ήταν πρωτοφανή αλλά να δούμε όπλο από τον πρόεδρο και ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν το χωρούσε ο νους μας.

O ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μπήκε συνοδεία της προσωπικής του φρουράς στο γήπεδο, έβγαλε το μπουφάν του και μέσα από αυτό φάνηκε ένα μικρό περίστροφο. Κάποια στιγμή όπως δείχνουν οι κάμερες φάνηκε πως πήγε να το τραβήξει και ένας εκ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στράφηκε εναντίον του διαιτητή και φαίνεται πως τον απείλησε. Το αν ήταν γκολ ή οφσάιντ λίγο μας ενδιαφέρει. Η απειλή όπλου και τα βίαια έκτροπα μας ενδιαφέρουν πολύ περισσότερο και πλέον αυτό που ζητάμε ως απλοί οπαδοί είναι να επιβληθεί μια τάξη στα γήπεδα.

Η αστυνομία ως όφειλε δεν τον συνέλαβε αμέσως αν και υπάρχει σαφής νόμος που απαγορεύει την ύπαρξη όπλων μέσα στους αγωνιστικούς χώρους ακόμα και αν υπάρχει νόμιμη άδεια οπλοκατοχής. Ο πρόεδρος εκείν την στιγμή ζήταγε από την ομάδα του να φύγει από τον αγωνιστικό χώρο, ενώ παίκτης του ΠΑΟΚ φαίνεται να λέει όχι. Η ΑΕΚ έφυγε μετά την εισβολή του ΙΒΑΝ στον αγωνιστικό χώρο και αποφάσισε να μην ξαναμπεί και έτσι διεκόπη ο αγώνας με υπαιτιότητα της ΑΕΚ όπως φαίνεται στα χαρτιά τουλάχιστον. Λίγο αργότερα τελικά το γκολ κρίθηκε έγκυρο αλλά ελάχιστη σημασία έχει. Το πρωτάθλημα διεκόπη με εντολή της κυβέρνησης και πλέον όλο το σκηνικό για το μέλλον θα παιχτεί μεταξύ ΕΠΟ-UEFA-ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΙΘΟΥΣΩΝ.

Θεωρείται λοιπόν σίγουρο ότι τις επόμενες ημέρες θα αφιχθούν στην Αθήνα αρμόδια κλιμάκια και από την Παγκόσμια Ομοσπονδία και από την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία για να τσεκάρουν την κατάσταση από κοντά.  Εκτός από τον Γιώργο Βασιλειάδη, θα δουν, όπως είναι λογικό, και τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο από τον οποίο από τι φαίνεται δεν είναι και ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από το μέχρι στιγμής έργο του επικεφαλής της ΕΠΟ.

Η UEFA θα θέσει θέμα grexit το οποίο θα είναι σίγουρα οδυνηρό για τις ομάδες και για τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτές. Υπάρχει έντονος προβληματισμός για πολλά θέματα, μέσα σε αυτά είναι και η διεξαγωγή του τελικού του κυπέλλου Ελλάδος. Θα πρέπει να πούμε ότι στην περίπτωση που αποφασιστεί ποδοσφιρικό grexit αποκλείεται όλη η ομοσπονδία του ελληνικού ποδοσφαίρου από την UEFA και έτσι αποκλείεται και η εθνική ομάδα από όλες τις διοργανώσεις και τα προκριματικά αυτών.

Μάλλον ήρθε ο καιρός για δραστικές λύσεις στο θέμα της βίας, δεν εικάζουμε τίποτα βέβαια αλλά κάποια στιγμή όλοι όσοι με οποιοδήποτε τρόπο υποβιβάζουν το άθλημα στην Ελλάδα πρέπει να τιμωρηθούν. Περιμένουμε βέβαια όπως όλοι τις τελικές αποφάσεις, ελπίζουμε μόνο να μην δούμε μια από τα ίδια, γιατί θα ακολουθήσουν και χειρότερα.

Τι αναφέρει το φύλλο αγώνα 

Στο 10ο λεπτό του αγώνα απομάκρυνα για την μεν γηπεδούχο τον εκπρόσωπό της κύριο Παντελή Κωνσταντινίδη για την δε φιλοξενούμενη τον κύριο Καλτσίδη Γεώργιο ο οποίος βρίσκονταν στον επιπλέον πάγκο με την ιδιότητα ως ποδοσφαιρικό τιμ διότι διαμαρτυρήθηκαν έντονα σε απόφαση μου εγκαταλείποντας την τεχνική περιοχή.

Στο 50ο λεπτό του αγώνα έγιναν οι συστάσεις από τα μεγάφωνα για την χρήση λέιζερ από φιλάθλους της γηπεδούχου ομάδας. Στο 83ο λεπτό του αγώνα απομάκρυνα από τον πάγκο της φιλοξενούμενης ομάδας τον προπονητή Χιμένεθ Εμάνουελ διότι στην απόφασή μου εξήλθε της τεχνικής περιοχής διαμαρτυρόμενος έντονα.

Στο 89ο λεπτό του αγώνα μετά από επίτευξη τέρματος της γηπεδούχου ομάδας αρχικά ύψωσα το χέρι μου υποδεικνύοντας παράβαση οφσάιντ και μετά από διαβουλεύσεις με τον β’ βοηθό αν το γκολ είναι έγκυρο ή μη, (οφσάιντ ή όχι) αποφάσισα την κατακύρωσή του. Προτού ανακοινώσω την απόφαση μου εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο βίαια ο κύριος Σαββίδης Ιβάν με την συνοδεία ατόμων της προσωπικής του ασφάλειας και ζητούσε από την ομάδα του να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο. Κατόπιν κατευθύνθηκε προς τον εκπρόσωπο της ΑΕΚ κύριο Βασίλη Δημητριάδη τον οποίο απώθησε βίαια.

Ταυτόχρονα ο δηλωθείς ως τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ κύριος Λούμπος Μίχελ με πλησίασε απειλητικά και μου είπε. You are finished today. Μετά από αυτά τα γεγονότα αποφάσισα να εισέλθουμε στο χώρο των αποδυτηρίων διότι η κατάσταση που επικρατούσε απαγόρευε την ομαλή συνέχιση του αγώνα. Κατά την διάρκεια της παραμονής μας στα αποδυτήρια ο εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Μηνάς Λυσσάνδρου μου δήλωσε ότι: Μετά την βίαιη είσοδο του κύριου Σαββίδη ο οποίος οπλοφορούσε και τα όσα επακολούθησαν μαζί με τους συνοδούς του στον αγωνιστικό χώρο (τα οποία αναγράφονται παραπάνω) εμείς ως ΑΕΚ αδυνατούμε να εισέλθουμε στον αγωνιστικό χώρο λόγω μεγάλης έντασης και ανασφάλειας και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας είναι τρομοκρατημένοι από τα ανωτέρω γεγονότα. Κατόπιν όλων των παραπάνω αποφάσισα την οριστική διακοπή του αγώνα ενημερώνοντας τους εκπροσώπους των ομάδων ότι την στιγμή εκείνη το σκορ ήταν 1-0 υπέρ της γηπεδούχου ομάδος.

Ιβάν Σαββίδης: «Ζητάω συγγνώμη από όλους τους Ελληνες!»

Αξιότιμοι κύριοι ,

Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από όλους τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, όλους τους Έλληνες φιλάθλους, την παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα.

Λυπάμαι πάρα πολύ για αυτό που έγινε. Σαφώς δεν είχα δικαίωμα να βγω στον  αγωνιστικό χώρο κατ´αυτόν τον τρόπο.

Η συναισθηματική αντίδραση μου έχει προκληθεί από την γενικευμένη αρνητική κατάσταση, που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο τον τελευταίο καιρό και από το σύνολο των απαράδεκτων, μη αθλητικών γεγονότων,  που έλαβαν χώρα προς το τέλος του αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: τις ενέργειες του διαιτητή και του επόπτη (γκολ – οφσάιντ – γκολ), την διακοπή του αγώνα, τις διαμαρτυρίες και την είσοδο μέσα στον αγωνιστικό χώρο δεκάδων ανθρώπων και των δυο ομάδων.

Όλα αυτά θα μπορούσαν να δημιουργήσουν έκρυθμη κατάσταση στο γήπεδο και ο μοναδικός στόχος μου ήταν να προστατεύσω δεκάδες χιλιάδες φιλάθλων του ΠΑΟΚ από προβοκάτσιες – συμπλοκές – ανθρώπινα θύματα.

Πιστέψετε με, δεν είχα κανένα σκοπό να διαπληκτιστώ με την αντίπαλη ομάδα ή με τους διαιτητές. Και σαφώς δεν απείλησα κανέναν.

Δυστυχώς τόσο εγώ και η οικογένεια μου, όσο και οι συνάδελφοι μου, βρεθήκαμε όμηροι του τελείως αρρώστου ποδοσφαιρικού κατεστημένου.

Αγωνίζομαι και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι, παρά τις αδιάκοπες επιθέσεις που δέχομαι σε όλα τα επίπεδα, για ένα δίκαιο ποδόσφαιρο με έντιμη διαιτησία σε όλους τους αγώνες και για να κερδίζονται τα πρωταθλήματα στα γήπεδα και όχι στα δικαστήρια.

Για ακόμα μια φορά ζητάω συγγνώμη.

​​Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Ιβάν Σαββίδης

Δικογραφία εις βάρος του Ιβάν Σαββίδη

Εις βάρος του κυρίου Σαββίδη έχει σχηματιστεί δικογραφία βάσει των καταθέσεων που έχουν ληφθεί από τον διαιτητή της αναμέτρησης, δημοσιογράφους της NOVA και μάρτυρες, από το τμήμα Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Η δικογραφία συντάχθηκε υπό την εποπτεία αθλητικού εισαγγελέα. Ο Σαββίδης και η συνοδεία του παραμένουν άφαντοι, μάλλον για να γλιτώσουν την διαδικασία του αυτοφώρου.

Η δικογραφία αφορά παραβίαση της αθλητικής νομοθεσίας και ειδικότερα παράνομη είσοδο σε αθλητικό χώρο και για ‘παράνομη κατοχή αντικειμένου’- αφορά την κατοχή του όπλου. Σημειώνεται ότι ο κ.Σαββίδης κατέχει μεν νόμιμα το όπλο, αλλά απαγορεύεται η οπλοκατοχή στα γήπεδα ακόμη και από τους αστυνομικούς. Παράλληλα αναζητούνται και οι συνοδοί του κ.Σαββίδη που μπήκαν μαζί του στον αγωνιστικό χώρο και ήδη έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία του ενός εξ αυτών.

Οι κατηγορίες βέβαια είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα. Το αυτόφωρο λήγει σήμερα το βράδυ. Αν έως τότε δεν έχει εντοπισθεί ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ, τότε η δικογραφία θα διαβιβασθεί στον εισαγγελέα για την άσκηση των ποινικών διώξεων και θα πάρει το δρόμο της τακτικής δικαιοσύνης. Σημειώνεται ότι με δεδομένο πως η δικογραφία αφορά κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος δεν προβλέπεται η έκδοση εντάλματος, πράγμα που συμβαίνει για τα κακουργήματα.

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι πιθανό να εμφανισθεί στην αστυνομία όταν θα έχει παρέλθει το αυτόφωρο προκειμένου να δώσει εξηγήσεις υπό μορφή ανωμοτί κατάθεσης, η οποία θα περιληφθεί στη δικογραφία. Θα πρέπει να πούμε βέβαια ότι μεταξύ των ελεγχόμενων προσώπων για εμπλοκή στην υπόθεση περιλαμβάνεται και εν ενεργεία αστυνομικός- συνοδός του κ.Σαββίδη, ο οποίος έχει διατεθεί νόμιμα από την ΕΛΑΣ στην προσωπική ασφάλεια του επιχειρηματία.

Αναμένουμε λοιπόν το τι μέλλει γεννέσθαι

 

 

Οι Αριστερές δράσεις δημοσιεύουν κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.