Μια χρονιά φεύγει με δύο συναδέλφους να φεύγουν από την ζωή

Μπορεί να μην είμαστε οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι αλλά οφείλουμε εφόσον ασκούμε το επάγγελμα να θρηνούμε για ανθρώπους που ασκούν το ίδιο επάγγελμα, ακόμα και αν διαφωνούμε με τις απόψεις τους. Είναι θλιβερό ένας άνθρωπος που την μια μέρα βαφτίζει το παιδί του, την επόμενη να φεύγει από την ζωή, πρόκειται για τον 43 χρονών δημοσιογράφο του ΣΚΑΙ (Ο τελευταίος σταθμός που δούλευε), Βασίλη Μπεσκένη. Ο Βασίλης έφυγε ξαφνικά χωρίς να έχει προηγουμένως καμία ασθένεια, όμως ένας άλλος  άνθρωπος με δύο μικρά παιδιά, ο Δημήτρης Αλειφερόπουλος, σε ηλικία 47 ετών έφυγε από τη ζωή μαχόμενος έναντι της επάρατης νόσου, όπως γράφει το ρεπορτάζ των Νέων.

Λυπηρά γεγονότα και τα δύο, ευχόμαστε σε αυτές τις οικογένειες αυτών των ανθρώπων τα θερμά συλλυπητήρια μας, όπως και των φίλων και συναδέλφων τους το ίδιο.

Βασίλης Μπεσκένης

mpeskenis.png

Ο Βασίλης Μπεσκένης γεννήθηκε το 1973. Μεγάλωσε στον Νέο Κόσμο και έκανε τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία τη 1990 αφού αποφοίτησε από το Εργαστήρι Δημοσιογραφίας.

Eργάστηκε επί χρόνια ως πολιτικός και κοινοβουλευτικός συντάκτης σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς. Eίχε πτυχίο Ευρωπαϊκού Πολιτισμού από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και ολοκλήρωνε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο πάνω στη Σύγχρονη Δημοσιογραφία.

Tα τελευταία χρόνια της ζωής του εργαζόταν στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ όπου κάλυπτε πολιτικό ρεπορτάζ.

Στο παρελθόν είχε εργαστεί στα Υπουργεία  Πολιτισμού, Υγείας και Παιδείας, στην ΕΡΤ αλλά και στον Ελεύθερο Τύπο.

Ο Βασίλης Μπεσκένης ήταν παντρεμένος και είχε έναν γιο ενός έτους τον οποίο βάφτισε το Σάββατο 16-12-17, μία μέρα δηλαδή πριν φύγει από τη ζωή.

Δημήτρης Αλειφερόπουλος

aleiferopoulos

Ο Δημήτρης Αλειφερόπουλος γεννήθηκε το 1970 στην Αθήνα. Τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1996 ως συντάκτης στο Ρ/Σ «ΑΘΗΝΑ 9.84». Το 1998 εργάζεται ως νυκτερινός συντάκτης στο «ΕΘΝΟΣ», ενώ το 1999 είναι πολιτικός συντάκτης στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ». Εργάστηκε, επίσης, στις εφημερίδες «Η ΧΩΡΑ», «ΑΘΗΝΑΪΚΗ», «REAL NEWS», «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ», στο Ρ/Σ «ΞΕΝΙΟΣ» και στον «ALPHA» απασχολούμενος στο πολιτικό, κοινοβουλευτικό και το οικονομικό ρεπορτάζ, καθώς και στη σύνταξη-παρουσίαση δελτίων ειδήσεων.

Ο Δημήτρης Αλειφερόπουλος υπήρξε εξαίρετος συνάδελφος, ο οποίος τίμησε την ελληνική δημοσιογραφία, την οποία άσκησε με ζήλο και αφοσίωση. Ελεύθερος, ανεξάρτητος, μαχητικός διακρίθηκε για το ήθος, την ευγένεια και την αξιοπρέπειά του. Ήταν αγαπητός προς όλους μας και έχαιρε βαθιάς εκτιμήσεως από τον κλάδο μας για τη συνέπεια που τον διέκρινε στη δουλειά του και το δημιουργικό του δημοσιογραφικό έργο.

Συλλυπητήρια μηνύματα για τον Βασίλη Μπεσκένη

ΣΥΡΙΖΑ: «H αιφνίδια απώλεια του δημοσιογράφου του ΣΚΑΙ Βασίλη Μπεσκένη γέμισε με θλίψη τον δημοσιογραφικό κόσμο»

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζοντας τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Βασίλη Μπεσκένη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα από ανακοπή καρδιάς.

«Η αιφνίδια απώλεια του δημοσιογράφου του ΣΚΑΙ Βασίλη Μπεσκένη γέμισε με θλίψη τον δημοσιογραφικό κόσμο.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Βούτσης: Υπηρέτησε με ήθος και συνέπεια τη δημοσιογραφική του πορεία 

Τη θλίψη του για την απώλεια του δημοσιογράφου Βασίλη Μπεσκένη εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης. Συγκεκριμένα ο κ. Βούτσης δήλωσε:

«Ένας νέος άνθρωπος, μέλος της δημοσιογραφικής οικογένειας, πολιτικός συντάκτης επί σειρά ετών, που υπηρέτησε με ήθος και συνέπεια την επαγγελματική δημοσιογραφική του πορεία, ο Βασίλης Μπεσκένης έφυγε πρόωρα από τη ζωή σήμερα. Θέλω να εκφράσω τα θερμά συλλυπητήρια μου στους οικείους του».

Τζανακόπουλος: Υπηρέτησε με συνέπεια τα πιστεύω του και τη δημοσιογραφία

Ανακοίνωση στην οποία εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Βασίλη Μπεσκένη, εξέδωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.
«Δεν υπάρχουν λόγια να απαλύνουν τη θλίψη όταν ένας νέος άνθρωπος φεύγει τόσο ξαφνικά από τη ζωή. Ο Βασίλης Μπεσκένης υπηρέτησε με συνέπεια τα πιστεύω του και τη δημοσιογραφία. Τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του» αναφέρει ο κ. Τζανακόπουλος.

ΝΔ: «Ξεχώρισε με το ήθος, τον επαγγελματισμό και την ευπρέπεια»

Η ΝΔ με ανακοίνωση εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του Βασίλη Μπεσκένη.

«Όταν φεύγει ένας νέος άνθρωπος τόσο πρόωρα και τόσο ξαφνικά είναι δύσκολο να βρεις λόγια. Ο δημοσιογραφικός κόσμος, αλλά και όσοι τον γνώριζαν προσωπικά είναι σοκαρισμένοι από το θάνατο του Βασίλη Μπεσκένη.

Ο Βασίλης σε όλη του την πορεία ξεχώρισε για το ήθος, τον επαγγελματισμό και την ευπρέπειά του. Μα πάνω απ’ όλα για την αληθινή αγάπη του για τη δημοσιογραφία», αναφέρει η ανακοίνωση.

Χρηστίδης: Ο Βασίλης Μπεσκένης είχε πάντα το θάρρος της γνώμης του

«Είμαστε συγκλονισμένοι. Ο Βασίλης Μπεσκένης αγαπούσε την δημοσιογραφία με πάθος και είχε πάντα το θάρρος της γνώμης του. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του», έγραψε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης στο Twitter.

ΔΗΜΑΡ: «Διακρίθηκε για τη μαχητικότητά του»

Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΔΗΜΑΡ για την απώλεια του Βασίλη Μπεσκένη.

«Η αιφνίδια  απώλεια του δημοσιογράφου Βασίλη Μπεσκένη, ενός νέου ανθρώπου που είχε όλη την ζωή μπροστά του, προκαλεί απέραντη θλίψη.Η είδηση αυτή μας συγκλόνισε. Τι να πει κανείς σε αυτήν την περίπωση, πώς να περιγράψει τα συναισθήματα που προκαλεί αυτή η τραγική απώλεια τόσο ξαφνικά; Ο Βασίλης, έμπειρος πολιτικός συντάκτης διακρίθηκε για την μαχητικότητα και το τεκμηριωμένο ρεπορτάζ του. Έφυγε πρόωρα κι ενώ είχε πολλά ακόμη να προσφέρει στην ελληνική δημοσιογραφία. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.»

Συλληπητήρια από το ΚΚΕ

«Για την πρόωρη απώλεια του δημοσιογράφου Βασίλη Μπεσκένη, το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του», αναφέρει Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κόμματος.

Λεβέντης: Το ήθος του, η εργατικότητα και η ευγένεια του, θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη όλων μας

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του, για τον αδόκητο χαμό του δημοσιογράφου Βασίλη Μπεσκένη, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Β. Λεβέντης. «Το ήθος του, η εργατικότητα και η ευγένεια του, θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη όλων μας», δήλωσε ο κ. Λεβέντης.

Το Ποτάμι: Πραγματικό σοκ

Ο ξαφνικός θάνατος του Βασίλη Μπεσκένη προκαλεί πραγματικό σοκ. Όσοι τον γνωρίσαμε εκτιμήσαμε την εργατικότητά του, τον επαγγελματισμό του και την κριτική του σκέψη. Συλλυπητήρια και δύναμη στους δικούς του για να αντέξουν τη μεγάλη απώλεια.

ΑΝΕΛ: Ενα μεγάλο κρίμα   

«Ένα μεγάλο «κρίμα» προκάλεσε η πρόωρη και τραγική απώλεια του δημοσιογράφου Βασίλη Μπεσκένη. Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για τον αδόκητο χαμό του και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του. Καλό του ταξίδι» δήλωσε η Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Συλλυπητήρια μηνύματα για Δημήτρη Αλειφερόπουλο

Συριζα: Ο Δημήτρης Αλειφερόπουλος ήταν ακούραστος εργάτης της δημοσιογραφίας

Είναι μεγάλη η λύπη μας για το θάνατο του Δημήτρη Αλειφερόπουλου. Τον Δημήτρη τον γνωρίσαμε ως πολιτικό συντάκτη στο ρεπορτάζ του ΣΥΡΙΖΑ, πρώτα στον Alpha και, τον τελευταίο καιρό, στην εφημερίδα Δημοκρατία. Ήταν πάντα παρών, στις πολύωρες συνεδριάσεις, στις κομματικές συσκέψεις, στη Βουλή, στην Κουμουνδούρου και μετέπειτα και στο Μέγαρο Μαξίμου. Ένας ακούραστος εργάτης της δημοσιογραφίας, που υπηρέτησε το λειτούργημά του με επαγγελματισμό και με σεβασμό στη δημοσιογραφική δεοντολογία.

Κυρίως, όμως, ήταν ένας ευγενής και όμορφος άνθρωπος, που αγαπούσε τη ζωή και την αντιμετώπιζε με αισιοδοξία και θετική διάθεση. Απευθύνουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους συναδέλφους του.

Αλέξης Τσίπρας στο twitter

Ο Δημήτρης Αλειφερόπουλος, που έφυγε σήμερα τόσο πρόωρα από κοντά μας, υπήρξε ένα από τα πιο αγαπητά μέλη της δημοσιογραφικής οικογένειας. Έγκριτος & συνεπής, υπηρέτησε με βάση τη δημοσιογραφική δεοντολογία το επάγγελμά του. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια & τους οικείους του

Νίκος Βούτσης σε ανακοίνωση

Είναι μεγάλη η οδύνη της απώλειας του Δημήτρη Αλειφερόπουλου, ενός νέου ανθρώπου, συζύγου και πατέρα, τον οποίο γνώρισα προσωπικά μέσα από την καθημερινή παρουσία του στη Βουλή ως δημοσιογράφου του κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ. Ήταν ένας άοκνος εργάτης της ενημέρωσης, την οποία υπηρετούσε με επαγγελματισμό και ευπρέπεια, αλλά προπάντων ένας ευγενής άνθρωπος που σε κέρδιζε με την καλλιέργεια, τη σεμνότητα και τη θετική του διάθεση. Τα συλλυπητήριά μου στη σύζυγό του και τους οικείους του.

Στην απώλεια του Δημήτρη Αλειφερόπουλου και του Βασίλη Μπεσκένη αναφέρθηκε μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς.

Θέλω να κάνω μια αναφορά σε δύο ανθρώπους του δημοσιογραφικού κόσμου που έφυγαν από κοντά μας τις τελευταίες ημέρες, τον Βασίλη Μπεσκένη και τον Δημήτρη Αλειφερόπουλο. Όταν χάνεται ένας νέος άνθρωπος η θλίψη είναι ακόμη μεγαλύτερη. 

Θέλω να πω τα συλλυπητήρια στους οικείους. Τον έναν από τους δύο είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω από κοντά, διότι έκανε ρεπορτάζ της Αριστεράς, ρεπορτάζ του ΣΥΡΙΖΑ για πολλά χρόνια για το μέσο που εργαζόταν. Διατυπώνουμε τα συλλυπητήρια μας στους οικείους.

«Σήμερα μόνο δάκρυα για τον Δημήτρη. Τα λόγια όταν μπορέσουμε να διαχειριστούμε τη θλίψη» έγραψε στο twitter ο υπουργός Επικρατείας Δ. Τζανακόπουλος.

«Ξεχώριζε για την ευπρέπεια, την εργατικότητα και το επαγγελματικό του ήθος. [..] Η απώλεια του, τόσο γρήγορη και αιφνίδια, είναι ένα σοκ» ανέφερε στο twitter ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Δ. Παπαδημούλης.

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη έγραψε στο twitter: (Ο Δ. Αλειφερόπουλος ήταν) «Ένας συνεπής δημοσιογράφος, ένας καλός άνθρωπος, ένας φίλος. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του. Αντίο, Δημήτρη».

«Το τηλέφωνο δεν θα χτυπήσει ξανά μετά τις συνεδριάσεις από τον Δημήτρη. Ένας καλός δημοσιογράφος, ένας ευσυνείδητος επαγγελματίας, ένας ζεστός άνθρωπος», ήταν το αντίο του Διευθυντή της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ζαχαριάδη.

 

ΝΔ: Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του

Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε ότι έχασε τη μάχη για τη ζωή, μόλις στα 47 του χρόνια, ο Δημήτρης Αλειφερόπουλος. Ο Δημήτρης υπήρξε ένας εξαιρετικός και πολύ αγαπητός συνάδελφος, που διακρίθηκε για το ήθος και τον επαγγελματισμό του. Στους οικείους του εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια

Χρηστίδης εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ

Ο Δημήτρης Αλειφερόπουλος πίστευε στη νέα γενιά, ήταν πάντα ευγενής και αγαπούσε πολύ την δουλειά του. Η ξαφνική ασθένεια του μας σόκαρε όλους. H απώλειά του είναι δυσαναπλήρωτη. Καλό ταξίδι Δημήτρη, γράφει σε ανάρτησή του στο twitter ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Π. Χρηστίδης.

Τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για την πρόωρη απώλεια του Δημήτρη Αλειφερόπουλου εκφράζει το γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Η είδηση της απώλειας του δημοσιογράφου Δημήτρη Αλειφερόπουλου που έδωσε αγόγγυστα σκληρή μάχη για τη ζωή, προκαλεί ανείπωτη θλίψη, λίγα μόλις 24ωρα μετά τον απρόσμενο χαμό του Βασίλη Μπεσκένη. Τα λόγια δυστυχώς είναι φτωχά για να απαλύνουν τον πόνο για τον χαμό ενός νέου ανθρώπου που αγαπούσε με πάθος τη δημοσιογραφία, την οικογένειά του, τη ζωή.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του», δηλώνει η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μανταλένα Παπαδοπούλου.

«Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια για τον αδόκητο χαμό του δημοσιογράφου Δημήτρη Αλειφερόπουλου, στην οικογένεια και τους οικείους του. Η δημοσιογραφική οικογένεια θα είναι πιο φτωχή από τον θάνατο του Δημήτρη, το ήθος, η εργατικότητα,η ευγένεια και το χιούμορ του, θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη όλων μας», αναφέρει με ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων.

«Ο Δημήτρης Αλειφερόπουλος μας άφησε λίγο μετά τον Βασίλη Μπεσκένη. Μια νέα θλιβερή είδηση για έναν νέο και δημιουργικό άνθρωπο που φεύγει τόσο νωρίς, μόλις στα 47 του χρόνια.

Τον Δημήτρη τον γνωρίσαμε από το πολιτικό ρεπορτάζ. Σε όλα τα μέσα που εργάστηκε, από τα έντυπα μέχρι την τηλεόραση, πάντα διακρινόταν για τον επαγγελματισμό του, την ορθή κρίση του, την ακεραιότητά του. Και βέβαια για το ήθος του- όμοιο απέναντι σε πολιτικούς και συναδέλφους. Θα μας λείψει.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του», αναφέρει το Ποτάμι.

«Δεν υπάρχουν λέξεις για να απαλύνουν τον πόνο και τη θλίψη για το χαμό ενός ακόμη νέου ανθρώπου, του δημοσιογράφου Δημήτρη Αλιφερόπουλου. Ο Δημήτρης, ήταν πολιτικός συντάκτης οποίος διακρίθηκε για τον επαγγελματισμό του, την ευπρέπεια και την αγάπη για τον συνάδελφο του. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ.

«Είναι δύσκολο να «αποχαιρετάς» έναν νέο άνθρωπο και την ίδια ώρα να μαθαίνεις ότι ένας ακόμη νέος άνθρωπος «έφυγε» από κοντά μας.

Την ώρα που φίλοι και συνάδελφοι δημοσιογράφοι έλεγαν το «τελευταίο αντίο» στον Βασίλη Μπεσκένη, η είδηση της απώλειας ενός ακόμη νέου δημοσιογράφου, του Δημήτρη Αλειφερόπουλου, έφερε διπλό πένθος και μεγάλη οδύνη σε όσους τους γνώριζαν.

Ο Δημήτρης, όπως και ο Βασίλης, ήταν πραγματικοί εργάτες της δημοσιογραφίας. Τους χαρακτήριζε το ήθος και η αφοσίωσή τους στο λειτούργημα που υπηρετούσαν. Και οι συνάδελφοί τους γι’ αυτό τους εκτιμούσαν.

Είναι άδικο να τους «αποχαιρετούμε» τόσο νωρίς. Η θλίψη όλων μας, είναι μεγάλη.

Στους οικείους τους και τους συναδέλφους τους, τα θερμά μας συλλυπητήρια», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

«Εκφράζω την οδύνη μου και την οδύνη όλων στην ΛΑ.Ε για την απώλεια ενός σεμνού, ευσυνείδητου εργάτη ήθους της δημοσιογραφίας.

Καλό σου ταξίδι Δημήτρη.

Τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια σου.

Η μνήμη σου θα μας συνοδεύει για το καλό και το έντιμο», δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Η δημοσιογραφία έχασε δύο ανθρώπους που είχαν σίγουρα πολλά να προσφέρουν

Είναι πραγματικά δύσκολο να κάνεις ολόκληρα ρεπορτάζ γύρω από τέτοια γεγονότα, δεν θέλουμε σαν Αριστερές Δράσεις να πούμε τίποτα περισσότερο από τα όσα λέχθησαν παραπάνω. Η βιογραφία και οι ανακοινώσεις εκτίμησεις προς τα πρόσωπα αυτά τα λένε όλα.

Καλό ταξίδι

Advertisements

Οι Αριστερές δράσεις δημοσιεύουν κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.