Βγήκε με διήμερη άδεια από τη φυλακή ο Κουφοντίνας

Μετά από 15 χρόνια κάθειρξης ο Δημήτρης Κουφοντίνας, που είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε 13 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 11 δολοφονίες, ληστείες, εκρήξεις και συμμετοχή στη 17Ν και στο εφετείο σε 11 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 11 δολοφονίες, εκρήξεις, ληστείες και συμμετοχή στη 17Ν, βγήκε με διήμερη άδεια από την φυλακή. Η αντιπολίτευση και οι συγγενείς των θυμάτων της 17Ν αντέδρασαν σφόδρα σε αυτή την απόφαση, ενώ η ΝΔ καυτηρίασε ιδιαίτερα το γεγονός πως μέλη του Ρουβίκωνα ήταν έξω από τις φυλακές και φωνάζαν συνθήματα για την απελευθέρωση του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Οι όροι αυτής της άδειας είναι αυστηροί, διότι πρέπει να έχει υποχρεωτική παρουσία δύο φορές την ημέρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του τόπου διαμονής του (Βαρνάβας Αττικής). Η 48ωρη άδεια, η πρώτη που εγκρίθηκε από το Συμβούλιο των φυλακών μετά από αλλεπάλληλες αιτήσεις, στηρίζεται στις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος που ισχύει για τη χορήγηση αδειών σε κρατούμενους. Σε αυτές δεν περιλαμβάνεται η βαρύτητα των αδικημάτων που έχει διαπράξει ο κρατούμενος αλλά η συμπεριφορά εντός της φυλακής (πειθαρχικά κλπ).

Μάλιστα είναι η πρώτη φορά που συναίνεσε και ο εισαγγελέας επόπτης των φυλακών, ο οποίος έχει δικαίωμα να αρνηθεί ανεξάρτητα από τη στάση των άλλων δυο μελών του συμβουλίου, γι’ αυτό και τελικά η άδεια χορηγήθηκε.

Σύμφωνα με τον νόμο ο κρατούμενος καλείται σε ακρόαση από το συμβούλιο και απαντά σε ερωτήματα που του τίθενται σχετικά με τη χορήγηση της άδειας, όπως έγινε και εν προκειμένω.

«Είναι προφανές ότι ουδεμία σχέση είχε η κυβέρνηση με το θέμα» υπογράμμιζαν κυβερνητικές πηγές μετά τα σχόλια που προκάλεσε η απόφαση για τη χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

«Αυτονόητο» το αίτημα τονίζουν οι σωφρονιστικοί

Το δικαίωμα του Δημήτρη Κουφοντίνα στην άδεια, αναγνωρίζοντας πάντως ότι αγγίζει τις αντοχές της κοινωνίας, υπερασπίζεται η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, η οποία με ανακοίνωσή της τονίζει το «αυτονόητο», αλλά και εκτιμώντας ότι ο Κουφοντίνας θα είχε πάρει νωρίτερα την άδεια, αν δεν υπήρχε το ατυχές συμβάν με τον Χριστόδουλο Ξηρό.

«Ο Δημήτρης Κουφοντίνας όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει υποπέσει σε κανένα πειθαρχικό παράπτωμα μέσα στην φυλακή, πληροί κατά τη γνώμη μας τα κριτήρια χορήγησης της άδειας και οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται. Ακόμα και όταν διαπιστώνουμε ότι μπορεί να αγγίζουν τις αντοχές της κοινωνίας μας», σημειώνουν μεταξύ άλλων και προσθέτουν τη γνωστή ρήση: «Δεν κάνουν οι καλοί νόμοι καλές κοινωνίες, οι καλές κοινωνίες κάνουν καλούς νόμους».

Ολόκληρη η ανακοίνωση: 

«Το καλοκαίρι ως η εποχή του «όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω» παρήλθε. Προσδοκούμε ότι θα παρέλθει και από την πολιτική ζωή του τόπου και θα σταματήσει επιτέλους η διαφωνία και οι αντιδικίες για τα αυτονόητα. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας πήρε μία άδεια την οποία δικαιούται και είναι βέβαιο ότι αν δεν είχε παραβιάσει την άδειά του ο Χριστόδουλος Ξηρός, θα την είχε πάρει πολύ νωρίτερα.

Αλήθεια, ποιο κριτήριο δεν τηρείται για τη χορήγηση αυτής της άδειας, όταν το μόνο που είναι εν ισχύ τελικά από όλα όσα είχαν προβλεφθεί κατά την πρώτη ισχύ του θεσμού των αδειών, έχει παραμείνει μόνο ένα και συγκεκριμένα αυτό της «προσδοκίας για καλή χρήση της άδειας».

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει υποπέσει σε κανένα πειθαρχικό παράπτωμα μέσα στην φυλακή, πληροί κατά τη γνώμη μας τα κριτήρια χορήγησης της άδειας και οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται. Ακόμα και όταν διαπιστώνουμε ότι μπορεί να αγγίζουν τις αντοχές της κοινωνίας μας.

Dura lex, sed lex

Υ.Γ. : Δεν κάνουν οι καλοί νόμοι καλές κοινωνίες, οι καλές κοινωνίες κάνουν καλούς νόμους».

Θέση του ΚΚΕ για την άδεια του Κουφοντίνα

«Το κατοχυρωμένο δικαίωμα στις άδειες κρατουμένων, που προβλέπεται στη σχετική νομοθεσία, είναι αναφαίρετο και πρέπει να γίνεται σεβαστό χωρίς διακρίσεις» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για την 48ωρη άδεια που έλαβε ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

«Αυτό, φυσικά, σε καμία περίπτωση δεν αναιρεί τις απόψεις και πράξεις του συγκεκριμένου, που διαχρονικά αξιοποιούνταν και στρέφονταν ενάντια στο εργατικό – λαϊκό κίνημα» αναφέρει το ΚΚΕ και προσθέτει: «Η αντιπαράθεση, που τροφοδοτείται απ’ την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τη ΝΔ γύρω απ’ το ζήτημα, υπηρετεί άλλου είδους πολιτικές σκοπιμότητες».

Αμέσως μετά την αποφυλάκιση ο Κουφοντίνας πήγε στο σπίτι του στο Βαρνάβα

Ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια, Κουφοντίνας έφτασε στο σπίτι του με όχημα που οδηγούσε η σύζυγός του Αγγελική Σωτηροπούλου και στο οποίο επέβαιναν ακόμη ο γιος του Έκτορας και η δικηγόρος του Ιωάννα Κούρτοβικ. Το αυτοκίνητο τους συνόδευαν οχήματα αλληλέγγυων.

Έξω από το σπίτι, επικράτησε προς στιγμήν ένταση όταν οι αλληλέγγυοι αντιλήφθηκαν τους δημοσιογράφους, με την κα Κούρτοβικ να ζητάει ηρεμία. «Αφήστε τον ήσυχο, ήρθε να ξεκουραστεί» έλεγαν οι αλληλέγγυοι στους δημοσιογράφους που βρίσκονταν έξω από το σπίτι.

Όπως έγινε γνωστό, νωρίτερα ο Κουφοντίνας έφαγε με την παρέα του στην πλατεία του χωριού.

Το χρονικό της απόφασης

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας βρέθηκε ενώπιον του συμβουλίου προκειμένου να ακουστεί για την 48ωρη άδεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, επικαλέστηκε τις προϋποθέσεις καλής χρήσης της άδειας, που είναι οι μόνες που ζητεί ο νόμος.

Με άλλα λόγια, επικαλέστηκε τους δεσμούς με την οικογένεια και την επαγγελματική αποκατάσταση που είναι ο δρόμος για την επανένταξη στην κοινωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος ανέφερε: «Θα χρησιμοποιήσω την άδεια στο πλαίσιο του νόμου και για την ενίσχυση των δεσμών με την οικογένειά μου. Επιθυμώ επίσης να επανασυστήσω στην μελισσουργική μονάδα που είχα».

Το αρμόδιο συμβούλιο στη συνέχεια επέβαλε τους περιοριστικούς όρους της παρουσίας 2 φορές την ημέρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του τόπου  διαμονής του.

Το ηγετικό στέλεχος της 17Ν έλαβε διήμερη άδεια ύστερα από συνεχείς αιτήσεις που έπεφταν στο κενό.

Να τονιστεί πως για πρώτη φορά ο εισαγγελικός λειτουργός που συμμετέχει στην αρμόδια επιτροπή, δέχθηκε με τη σειρά του το αίτημα Κουφοντίνα, όπως και τα άλλα δύο μέλη.

Πηγές από τις φυλακές Κορυδαλλού εξηγούν πως μία άδεια δεν σηματοδοτεί αθωωση ή καταδική του κρατούμενου, επισημαίνοντας πως δεν λαμβάνεται σε σχέση με τα αδικήματα που έχει διαπράξει ο κρατούμενος αλλά με τη συμπεριφορά του στη φυλακή. Αυτό, που αρκεί σύμφωνα με τον νόμο, είναι ο κρατούμενος για ισόβια κάθειρξη να έχει συμπληρώσει 8 πραγματικά έτη έκτιση

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, η δικηγόρος του Γ. Κούρτοβικ μίλησε για δίκαιη κρίση και δικαίωμα του κρατούμενου στην άδεια.

Αλεξία Μπακογιάννη: Ο δικός μου μπαμπάς δεν θα είναι ποτέ παππούς στα παιδιά μου

Την οργή της για την απόφαση χορήγηση 48ωρης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα, εξέφρασε η κόρη του Παύλου Μπακογιάννη, Αλεξία, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7.

«Δεν μιλάμε για έναν κανονικό μέσο εγκληματία. Εδώ μιλάμε για τον μεγαλύτερο κατά συρροή δολοφόνο στη μεταπολιτευτική Ελλάδα, μιλάμε για έναν άνθρωπο ο οποίος ουδέποτε μετάνιωσε και μετανόησε, ο οποίος έβγαλε ένα βιβλίο στο οποίο θριαμβολογούσε για τις δολοφονίες του», είπε μεταξύ άλλων.

Ολόκληρη η συνέντευξη της κας Μπακογιάννη στο Ραδιόφωνο 24/7:

Κυρία Μπακογιάννη, αντιλαμβάνομαι και απολύτως καταλαβαίνω και την προσωπική εμπλοκή ειδικά σε μια εξέλιξη όπως στη σημερινή με τον Δημήτρη Κουφοντίνα να βγαίνει για την πρώτη μετά από 15 χρόνια διήμερη άδεια από τις φυλακές Κορυδαλλού. Δεν θα μπορούσα λοιπόν να μην ζητήσω καταρχήν ένα σχόλιο για αυτές τις εικόνες που δεν ξέρω, είδατε, τις παρακολουθήσατε από την τηλεόραση;

Ναι δυστυχώς ξέρετε υπάρχει αυτή η άρρωστη περιέργεια να το δεις, να το ζήσεις όλο. Δεν μπορείς να κάνεις και αλλιώς, είναι παντού γύρω σου. Η πραγματικότητα είναι ότι όταν το είδα όλο αυτό το οποίο το ήξερα προφανώς ότι θα γίνει από το πρωί, δεν πίστευα ότι το βλέπω πραγματικά. Σκεφτόμουν ότι αν εγώ νιώθω έτσι που έχω την τύχη να, τουλάχιστον να έχω κάνει παιδιά να έχω κάνει οικογένεια, αυτή η μάνα του Αξαρλιάν η οποία θα βλέπει αυτόν τον άνθρωπο να βγαίνει γελαστός, κουνιστός και χαρούμενος, και να του φωνάζουν συνθήματα και να χρησιμοποιούν μάλιστα το παρατσούκλι του και το ψευδώνυμο του, όσο ήταν στη 17Ν τον φώναζαν “Λάμπρο”, για να μην μπερδευόμαστε, δεν είναι τυχαίο, δεν είναι οι φίλοι του, οι αδερφοί του, οι κολλητοί του αυτοί. Είναι άνθρωποι οι οποίοι συμφωνούν με αυτά που έκανε. Μερικές φορές αναρωτιέσαι πως μπορείς να το χειριστείς αυτό το πράγμα, πως μπορείς να το αντέξεις.

Τι σας ενοχλεί στο γεγονός, ότι έλαβε μια διήμερη άδεια; Ότι η επιτροπή αδειών έκανε δεκτό το αίτημα του μετά από πόσο, 15 χρόνια;

Γιατί θεωρώ ότι όλα τα πράγματα δεν είναι ίδια. Η επιτροπή αδειών έχει μια ευχέρεια, δεν υπάρχει κάποιος κανόνας απόλυτος ο οποίος να της λέει, ξέρεις υποχρεούσαι αν είναι έτσι, έτσι να το κάνεις. Έχει μια ευχέρεια, πράγμα στο οποίο συμφωνούν όλοι οι νομικοί. Ο κύριος Σταθόπουλος, έγκριτος νομικός, εξηγεί μεταξύ άλλων ότι το συμφέρον του Δημήτρη Κουφοντίνα στην πραγματικότητα προσκρούει στο δημόσιο συμφέρον. Όταν λοιπόν υπάρχει δημόσιο συμφέρον, εκεί το σκεφτόμαστε δυο φορές. Δεν μιλάμε για έναν κανονικό μέσο εγκληματία. Εδώ μιλάμε για τον μεγαλύτερο κατά συρροή δολοφόνο στη μεταπολιτευτική Ελλάδα, μιλάμε για έναν άνθρωπο ο οποίος ουδέποτε μετάνιωσε και μετανόησε, ο οποίος έβγαλε ένα βιβλίο στο οποίο θριαμβολογούσε για τις δολοφονίες του, ο οποίος κάνει ότι μπορεί γιατί όπως πολύ σωστά μας είπε ο κύριος Φραγκιουδάκης ήταν και κάποιοι νεαροί. Αυτοί οι νεαροί ήταν 20 χρονών; Όταν σκότωσαν τον δικό μου μπαμπά, δεν είχαν γεννηθεί αυτοί. Τι λέει σε αυτούς ο κύριος Κουφοντίνας; Πολύ καλά κάνετε. Πολύ καλά κάνετε και είστε εδώ, πάτε παρακάτω κάντε το ίδιο. Γιατί αυτός είναι ο συμβολισμός. Δεν δέχεται ποτέ ο κύριος Κουφοντίνας όπως πχ έγινε στην Ιταλία από τις Ερυθρές Ταξιαρχίες για να κάνουμε ένα παράδειγμα ότι ξέρετε κάναμε λάθος, σταθήκαμε εναντίον της κοινωνίας και κάναμε λάθος. Όχι μας λέει πολύ καλά έκανα και έτσι πρέπει να κάνουμε. Αυτό λοιπόν πρέπει να το προσμετρήσει κάποιος την ώρα που του δίνει άδεια. Διότι υπάρχουν και συμβολισμοί και η πολιτική όντως είναι διαχείριση συμβολισμών.

Θεωρείτε ότι η επιτροπή αδειών δεν το έλαβε υπόψιν, δεν έλαβε υπόψιν όλα αυτά τα οποία γράφετε;

Θα σας πω τι θεωρώ. Θεωρώ ότι οι δικαστές είναι και άνθρωποι. Και ως άνθρωποι επηρεάζονται από ένα γενικότερο κλίμα. Γιατί όπως είπατε πολύ σωστά έχει ξανακάνει αιτήσεις ο κύριος Κουφοντίνας. Αλλά δεν έχει βγει, ήταν κακοί τότε οι δικαστές; Η μάλλον δεν λειτούργησε ο νόμος, το κάναν παράνομα; Προφανώς όχι. Δεν μπορούμε να πούμε τέτοια πράγματα, ούτε εγώ λέω ότι σήμερα το κάναν παράνομα. Για να είμαι ξεκάθαρη. Αυτό που υπάρχει είναι ότι υπάρχει σήμερα ένα κλίμα το οποίο έχει μια ανοχή.

Πολιτικό κλίμα, τι εννοείτε;

Πολιτικό κλίμα το οποίο δείχνει ανοχή σε αυτά τα φαινόμενα. Και εμένα δεν με ενδιαφέρει από πολιτικής απόψεως και καταλαβαίνω την οποιαδήποτε ταύτιση γίνεται με την οικογένεια μου.

Εγώ αυτό που έχω να σας πω είναι ότι όλα τα δικαιώματα του κ. Κουφοντινα καλώς κάνει και τα έχει και εμείς ως οικογένεια δώσαμε μάχη για τη δίκαιη δίκη της 17 Νοέμβρη. Ακριβώς επειδή ξέραμε ότι έχει πολύ μεγάλη σημασία κι επειδή είμαστε παιδιά του Μπακογιάννη και πραγματικά προσπαθήσαμε να μη συντηρήσουμε το μίσος που είναι πάρα πολύ δύσκολο πιστέψτε με. Αυτο που έχω να σας πω είναι ότι έχουμε κι εμείς δικαιώματα.

Αυτό κανείς δεν το αντικρούει.

Όχι νομίζω ότι μας αντιμετωπίζουν ως μια παρέα η οποία έχει κάποια συναισθηματικά ζητήματα συν το πολιτικό, δεν είναι εκεί το ζήτημα έχουμε κι εμείς δικαιώματα ως θύματα. Και εμένα ο μπαμπάς μου δεν θα γυρίσει ο μπαμπάς του Κουφοντίνα είναι εκεί μαζί του σήμερα. Ο δικός μου μπαμπάς όμως, ο οποίος ήταν και ένας πολύ καλός μπαμπάς, δεν θα είναι ποτέ παππούς στα δικά μου παιδιά.

Σ’ αυτό πάνω θέλω να σταθώ διότι νωρίτερα χρησιμοποιήσατε το επιχείρημα του αμετανόητου Κουφοντίνα. Με το ίδιο επιχείρημα να σας ρωτήσω. Δεν θα έπρεπε για παράδειγμα να μην είχε γίνει,, η αποφυλάκιση χουντικών οι οποίοι έβαλλαν κατά της δημοκρατίας και αυτοί.

Και αυτοί απ ο,τι ξέρω, δεν το ξέρω πολύ αναλυτικά το θέμα για να σας είμαι ειλικρινής. Αλλά αυτοί απ ο,τι ξέρω, υπήρχε η περίφημη φράση του Κωνσταντίνου Καραμανλή, “όταν λέμε ισόβια εννοούμε ισόβια”, βγήκαν στα βαθιά τους γεράματα, οι μισοί άρρωστοι, οι άλλοι μισοί πεθαμένοι, αυτό έγινε για τους χουντικούς. Ναι βεβαίως και έτσι έπρεπε να γίνει και γι’ αυτούς. Η πραγματικότητα είναι ότι όταν ένας βάλλεται εναντίον της κοινωνίας, δεν θα είναι μόνο εναντίον των θυμάτων του. Δεν βάλλεται εναντίον των θυμάτων. Δεν βάλλεται μόνο εναντίον του πατέρα μου, του Αξαλιάν ή του Μομφεράτου. Έβαλλε εναντίον της κοινωνίας και συνεχίζει να το κάνει. Το εντυπωσιακό εδώ είναι ότι συνεχίζει να το κάνει.

Θεωρείτε και το είπατε νωρίτερα ότι είναι πολιτική απόφαση. Θεωρείτε δηλαδή ότι η κυβέρνηση υπαγορεύει, θα σας το ρωτήσω ευθέως, αποφάσεις του συμβουλίου των φυλακών. Αυτό ξέρετε ξεπερνάει τη διαφωνία και την οργή για μια απόφαση. Αποκτάει το χρώμα πολιτικής καταγγελίας.

Κατ’ αρχάς να τονίσω ότι προφανώς περί άδεια πρόκειται. Αλλά να πω το εξής. Αυτό που πιστεύω και το πιστεύω είναι ότι αυτή η συγκεκριμένη κυβέρνηση και για να είμαστε ακριβείς, το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ έχει πολύ συγκεκριμένη ιδεολογική άποψη για το θέμα της αριστερής βίας να το πω έτσι πολύ απλά και πολύ ξεκάθαρα. Μάρτυρες της κεντρικής επιτροπής του συριζα με την επίσημη ιδιότητα τους ως τέτοιοι ήρθαν στη δίκη της 17 Νοέμβρη και κατέθεσαν υπέρ των τρομοκρατών χωρίς να έχουν οποιαδήποτε σχέση με το περιστατικό. Όπως ξέρετε ίσως σε μια δίκη ρωτούνται οι μάρτυρες, ρωτούνται “ξέρεις κάτι; Ήσουν εκεί; Έκανες κάτι,. Ερχόντουσαν, λοιπόν, εκεί και μας έλεγαν πόσο πολύ δικαίωμα είχαν αυτοί οι άνθρωποι να κάνουν αυτά που κάνανε. Αυτοί οι άνθρωποι ήταν πολιτικοποιημένοι απολύτως και ερχόντουσαν με την πολιτική τους ταυτότηα. Δεν το πολιτικοποιήσαμε εμείς το θέμα.

Το Συμβούλιο των φυλακών όμως;

Αυτό που θέλω να πω ότι επειδή αυτή είναι η γενικότερη ιδεολογική τοποθέτηση, αυτή η τοποθέτηση αυτή τη στιγμή έχει γίνει καθεστώς. Νομοτελειακά. Γιατί όταν γίνεσαι κυβέρνηση είσαι καθεστώς. Έχει γίνει καθεστώς. Και αυτό το πράγμα δημιουργεί περιρρέουσα ατμόσφαιρα, από την οποία επηρεάζονται όλοι. Εγώ δεν σας λέω ότι το υπουργείο δικαιοσύνης έδωσε εντολή και είπε κάντε αυτό, θα σας πω και ένα πολύ βασικό επιχείρημα. Δεν είναι έτσι; Κάνω λάθος; Που μπορεί, και μακάρι, σας το λέω μέσα από την ψυχή μου. Εμένα με ενδιαφέρει να μην έχουμε άλλα θύματα. Δεν μ ενδιαφέρει να κερδίσει ούτε η Νέα Δημοκρατία ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ από αυτό. Καθόλου. Σας δίνω το λόγο της τιμής μου, αλλά το μόνο που μ ενδιαφέρει είναι να μην έχουμε άλλα θύματα. Και σας λέω το εξής, επειδή αυτό περνάει πρώτα από την κοινωνία. Γιατί δεν βγαίνει λοιπόν σήμερα όλος ο ΣΥΡΙΖΑ, οι υπουργοί του, όπως βγήκαν για την Ηριάννα, για την Ηριάννα δεν διαφωνούσαν με την απόφαση του συμβουλίου των φυλακών; Διαφωνούσαν. Βγήκαν λοιπόν και είπαν ότι διαφωνούμε ευθαρσώς και ξεκάθαρα διότι έχουν δικαίωμα να κρίνουν τη δικαιοσύνη; Και όντως έχουν. Όλοι κρίνονται. Σήμερα γιατί δεν βγήκαν; Και δεν μπορείς να συγκρίνεις κι όλας την Ηριάννα με τον Κουφοντίνα. Σήμερα γιατί δεν βγήκαν; Που είναι τώρα; Που είναι τώρα που τους έχουμε κι εμείς ανάγκη; Τους έχουμε ανάγκη πραγματικά. Τους έχουμε ανάγκη γι’ αυτά τα παιδιά που ήταν 20 χρόνων και ήταν έξω από τη φυλακή του Κουφοντινα. Εγώ τους έχω ανάγκη, δεν είμαι απέναντι τους και δεν τους έχω πουθενά διπλά μου. Αντίθετα. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Δεν σας ενόχλησαν, νωρίτερα το 2014, επί κυβέρνησης ΝΔ, οι αποφυλακίσεις του ίδιου συμβουλίου, οι αποφυλακίσεις του Χριστόδουλου Ξηρού;

Πάρα πολύ και είχαμε βγει και τότε, μπορείτε να βρείτε παντού την τοποθέτηση του αδερφού μου. Πάρα πολύ. Δεν το συζητώ. Απολύτως. Γι’ αυτό σας λέω, δεν είναι πολιτικό το ζήτημα, είναι ουσιαστικό.

Αμερικανός πρέσβης: Η άδεια στον Κουφοντίνα προσβάλλει τη μνήμη των θυμάτων

Την έντονη αντίδρασή του για την χορήγηση διήμερης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα εξέφρασε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, με σχόλιο του στο Twitter.

«Ενώνω τη φωνή μου με όσους είναι απέναντι στην απόφαση του συμβουλίου της φυλακής να αφήσουν ελεύθερο ένα καταδικασμένο τρομοκράτη, δολοφόνο και ηγέτη της οργάνωσης της 17Ν. Οι δημοκρατίες μας βασίζονται στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη, αλλά η σημερινή άδεια δεν τιμά τη μνήμη των θυμάτων και των οικογενειών τους» έγραψε ο αμερικανός διπλωμάτης ενώ δημοσίευσε και μια φωτογραφία με τα ονόματα των θυμάτων της πρεσβείας των ΗΠΑ.

ΝΔ: Ο Κουφοντίνας πήρε άδεια χάρη σε κατάργηση διάταξης από το ΣΥΡΙΖΑ

“Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση ψεύδεται συνειδητά. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σταύρος Κοντονής υποστήριξε σήμερα στην Βουλή ότι ο δολοφόνος Κουφοντίνας πήρε άδεια με νόμο που ψηφίστηκε επί Νέας Δημοκρατίας. Ουδέν ψευδέστερον”, αναφέρει σε ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία.

“Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. με το νόμο 4274/14 όρισε ρητά ότι οι κρατούμενοι που έχουν καταδικασθεί σε ισόβια κάθειρξη, δεν μπορούν να πάρουν άδεια εξόδου πριν παρέλθουν 18 έτη πραγματικής κράτησης. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με το που κατέλαβε την εξουσία, κατήργησε αυτή τη διάταξη και επανάφερε τα 8 έτη κράτησης ως χρονική προϋπόθεση άδειας ακόμη και των τρομοκρατών”, συνεχίζει η ανακοίνωση και καταλήγει:

“Υ.Γ. Θα είχε ενδιαφέρον οι κατά τα άλλα λαλίστατοι Υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας να μας πουν πώς σχολιάζουν ότι ο γιος του Νίκου Βούτση, ο καταδικασθείς για συμμετοχή του στους Πυρήνες της Φωτιάς Χρήστος Πολίτης και ο συνιδρυτής του Ρουβίκωνα Λάμπρος Γούλας βρέθηκαν σήμερα στον Κορυδαλλό για να πανηγυρίσουν την έξοδο του αρχιδολοφόνου της 17 Νοέμβρη”.

Μαξίμου: Μάταια ο κ. Μητσοτάκης αναζητά την πολιτική του σωτηρία για την offshore στον Κορυδαλλό

Δριμεία κριτική ασκούν πηγές της κυβέρνησης στη ΝΔ, κατηγορώντας τη ότι «έχει επιδοθεί τις τελευταίες ημέρες σε ένα κρεσέντο διασποράς ψευδών ειδήσεων, φαιάς προπαγάνδας και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας».

Σημειώνουν δε, ότι «η τακτική της δήθεν ιερής αγανάκτησης, αποσκοπεί στη δημιουργία τεχνητής έντασης, τη συγκάλυψη του σκανδάλου μεγατόνων για την offshore της κυρίας Μητσοτάκη, ενώ η εξαλλοσύνη της πυροδοτεί ντροπιαστικά περιστατικά αυτοδικίας που γυρίζουν την ελληνική κοινωνία 200 χρόνια πίσω».

«Μάταια ο κ. Μητσοτάκης αναζητά την πολιτική του σωτηρία για την offshore στον Κορυδαλλό», τονίζουν οι ίδιες πηγές.

Αναφορικά με το «υστερόγραφο» στην ανακοίνωση της ΝΔ, σχολιάζουν πως «εάν δεν ήταν ανάξιο σχολιασμού, θα ήταν απλώς θλιβερό».

Οι Αριστερές δράσεις δημοσιεύουν κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.