Τμήμα Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ: Αποκατάσταση των αδικιών στο Δημόσιο η άρση της διαθεσιμότητας 250 υπαλλήλων της ΥΠΑ

στις

Παραθέτοντας ένα σύντομο ιστορικό της υπόθεσης, στο πλαίσιο της μνημονιακής πολιτικής της Ν.Δ. για 25.000 διαθεσιμότητες και 15.000 απολύσεις υπαλλήλων, το τμήμα Μεταφορών υπενθυμίζει ότι τον Ιούλιο του 2013 στην ελληνική Βουλή ο τότε υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μητσοτάκης, υπερασπιζόμενος τον νόμο που έθετε σε διαθεσιμότητα εκατοντάδες υπαλλήλους…

Την κεντρική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να αποκαταστήσει τις αδικίες εις βάρος των δημοσίων υπαλλήλων, τους οποίους έστειλε στον Καιάδα της διαθεσιμότητας ο Κυρ. Μητσοτάκης, υπερασπίζεται το τμήμα Υποδομών και Μεταφορών του κόμματος, με αφορμή τη δικαίωση από τα ελληνικά δικαστήρια 249 διαθέσιμων υπαλλήλων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Παραθέτοντας ένα σύντομο ιστορικό της υπόθεσης, στο πλαίσιο της μνημονιακής πολιτικής της Ν.Δ. για 25.000 διαθεσιμότητες και 15.000 απολύσεις υπαλλήλων, το τμήμα Μεταφορών υπενθυμίζει ότι τον Ιούλιο του 2013 στην ελληνική Βουλή ο τότε υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μητσοτάκης, υπερασπιζόμενος τον νόμο που έθετε σε διαθεσιμότητα εκατοντάδες υπαλλήλους, μεταξύ των οποίων και τους εν λόγω υπαλλήλους της ΥΠΑ από την πρώην Ολυμπιακή, «μιλούσε για ισότητα, αξιοκρατική αντιμετώπιση και ουσιαστική αξιολόγηση, όχι μόνο των υπαλλήλων, αλλά κυρίως των υπηρεσιών ώστε να βρεθούν αυτοί που ‘περισσεύουν’. Μερικούς μήνες μετά έστελνε επιστολές (μεταξύ των οποίων και στο υπουργείο Μεταφορών) προκειμένου να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες διαθεσιμότητας, προφασιζόμενος επίσης ότι οι σχετικές αποφάσεις θα λάβουν υπόψη τις πραγματικές υπηρεσιακές ανάγκες».

Άξιο αναφοράς, προσθέτει το τμήμα Μεταφορών, είναι «ότι το υπηρεσιακό συμβούλιο τασσόταν εγγράφως κατά της ‘χρονικά παρατεταμένης απόλυσης’ των πολύτιμων για την ασφάλεια των πτήσεων μηχανικών και χειριστών αεροσκαφών που είχαν μεταταχθεί στην ΥΠΑ από την πρώην Ολυμπιακή. Παρ’ όλα αυτά, εμπειρία χρόνων, εξειδικεύσεις και εκπαιδεύσεις των υπαλλήλων που κόστισαν εκατομμύρια ‘πετάχτηκαν’ στα σκουπίδια. Οι υπηρεσιακές ελλείψεις, κυρίως στον κρίσιμο τομέα της ασφάλειας πτήσεων, που απαιτούν μεγάλη εξειδίκευση, επίσης αγνοήθηκαν, και ως αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής 249 υπάλληλοι της ΥΠΑ, από την πρώην Ολυμπιακή, στα τέλη του 2011 τέθηκαν σε διαθεσιμότητα επιβεβαιώνοντας ότι η πολιτική της τυφλής υποταγής είναι επικίνδυνη για τη ζωή και ασφάλεια των πολιτών αυτής της χώρας» σημειώνει.

Στον αντίποδα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του τμήματος Μεταφορών, «τον Μάρτη του 2015, από τα πρώτα νομοθετήματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛΛ. ήταν η ‘επαναφορά’, μεταξύ των άλλων, όσων από τους 249 υπαλλήλους επιθυμούσαν στην ΥΠΑ. Ήταν τότε που στη Βουλή η Ν.Δ. και ο νυν πρόεδρός της ‘λοιδορούσαν’ τον ΣΥΡΙΖΑ και τον νυν υπουργό Υποδομών και Μεταφορών για τον λαϊκισμό τους. Στα ‘χέρια’ του υπουργού και του διοικητή της ΥΠΑ ετέθη πλέον ένα πολύτιμο ‘εργαλείο’ που αξιοποιείται για την κάλυψη, εκτός των άλλων, των κενών στην ασφάλεια των πτήσεων που άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση».

Με φόντο την πολιτική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ, στα τέλη του 2016, υπογραμμίζει η ανακοίνωση, «η ελληνική Δικαιοσύνη δικαίωσε τους πρώην υπαλλήλους της Ολυμπιακής με την Απόφαση 1613 της 7ης Δεκεμβρίου 2016, επικυρώνοντας τη συγκεκριμένη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και αντικρούοντας στην πράξη όλα τα επιχειρήματα και τις υποσχέσεις του κ. Μητσοτάκη. Σύμφωνα με το δικαστήριο η θέση σε διαθεσιμότητα των συγκεκριμένων έγινε κατά παράβαση, όχι μόνο του ίδιου του νόμου του κ. Μητσοτάκη, αλλά κυρίως των αρχών της αναλογικότητας, της αξιοκρατίας και της ισότητας (γιατί ουδέποτε αξιολογήθηκαν συγκριτικά με τους υπόλοιπους υπαλλήλους της ΥΠΑ) το μοναδικό κριτήριο που χρησιμοποιήθηκε ήταν ότι προέρχονται από την Ολυμπιακή. Και κυρίως δεν έγινε ουσιαστική αξιολόγηση των δομών της ΥΠΑ για να προσδιοριστεί η τυχόν ύπαρξη πλεονάζοντος προσωπικού. Η ελληνική Δικαιοσύνη εν κατακλείδι αναγνώρισε την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ».

Η ανακοίνωση καταλήγει με τη διαπίστωση πως «με τις θυσίες όλων οφείλουμε να επαναφέρουμε τη χώρα στον δρόμο της ανάκαμψης, χωρίς να θυσιάζουμε δομές απαραίτητες για την ασφάλεια των πολιτών, χωρίς να κλείνουμε το μάτι σε ιδιώτες για όλα εκείνα που οφείλουν να ελέγχουν οι δημόσιοι λειτουργοί».

Τμήμα Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ: Αποκατάσταση των αδικιών στο Δημόσιο η άρση της διαθεσιμότητας 250 υπαλλήλων της ΥΠΑ|ΑΥΓΗ

Advertisements

Οι Αριστερές δράσεις δημοσιεύουν κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s