Τι μας είπε και δεν μας είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

στις

Επιτέλους ήρθε η ώρα να κάνουμε και μια κριτική σοβαρή έναντι των αξιώσεων ενός ανθρώπου, που μόνο αθώος δεν είναι. Αναφερόμενος στην χθεσινή ομιλία του κυρίου Μητσοτάκη εστιάσαμε σε ορισμένα σημεία που έχουν σημασία και βρήκαμε την ευκαιρία να κάνουμε και μια ευρύτερη κριτική.

Τι μας είπε λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης;

1) Ότι η «Συμφωνία Αλήθειας» δεν είναι τίποτε άλλο από ένα έτοιμο πλάνο για πογκρόμ απολύσεων στο Δημόσιο και αιματηρές περικοπές στην Υγεία και την Παιδεία.

2) Ότι θεωρεί την κοινωνική πλειοψηφία αδαή, επειδή σε όλες τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις απέρριψε τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό και τις πολιτικές – οδοστρωτήρα στο κοινωνικό κράτος, που πρεσβεύει το ΔΝΤ και ο ίδιος.

3) Ότι είναι η φωνή των πλέον ακραίων κύκλων των δανειστών. Συνεχίζει να κατηγορεί για καθυστερήσεις στη δεύτερη αξιολόγηση την ελληνική κυβέρνηση, ενώ γνωρίζει ότι οφείλονται αποκλειστικά στις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ πρόσθετα μέτρα 4,5 δις. ευρώ μετά τη λήξη του προγράμματος.

4) Ότι ο ίδιος και η ΝΔ προσφέρει απλόχερα λευκή επιταγή στους ακραίους εκ των δανειστών, επαναβεβαιώνοντας τα διαπιστευτήρια υποταγής και την πρόθεση τους να ψηφίσουν ακραία αντικοινωνικά μέτρα ως αντάλλαγμα την επιστροφή τους στην εξουσία.

Όμως υπάρχουν και κάποια πράγματα που δεν μας είπε ο κ. Μητσοτάκης;

1) Για ποιο λόγο επί κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που τα έκαναν όλα «περίφημα» η χώρα έχασε το 25% του ΑΕΠ της και η ανεργία -που σήμερα έχει πέσει κάτω από το 23%- βρισκόταν στο 28%.

2) Από πού αντλεί το θράσος να μιλά για φοροελαφρύνσεις και «καταστροφική διαπραγμάτευση», ενώ η κυβέρνησή του είχε δεσμεύσει τη χώρα για πλεονάσματα με μέσο όρο 4% μέχρι το 2030! Μόνο για το 2016 και το 2017 αυτό σήμαινε 13 δις. ευρώ περισσότερους φόρους για τους πολίτες!

3) Αφού του αρέσει τόσο πολύ η λέξη «αλήθεια» και κατακεραυνώνει το «ψέμα» για ποιο λόγο συνεχίζει να μην λέει την αλήθεια στον ελληνικό λαό για τα δάνεια 2,5 εκατ. ευρώ του Κήρυκα Χανίων και τη σκανδαλώδη ρύθμιση «μπαλόνι»; Έσπευσε ή όχι να ρυθμίσει μέρος των οφειλών του 11 ολόκληρα χρόνια μετά τη σύναψη του δανείου, όταν αποκαλύφθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή και αφού βέβαια δεν είχε αποπληρώσει ως τότε ούτε ένα ευρώ! Είναι και αυτό «ψέμα»;

4) Για ποιο λόγο χρησιμοποίησε δεκαπέντε διαφορετικά λογοπαίγνια για προσφυγή στις κάλπες και δεν τολμά να αρθρώσει τη λέξη «εκλογές». Ποιον φοβάται ότι θα ενοχλήσει;

Τέλος, για να μην «καεί» στο ζέσταμα, συνιστούμε στον κ. Μητσοτάκη να μην ετοιμάζεται για εκλογές πριν από το φθινόπωρο του 2019 και στα ολιγαρχικά συμφέροντα πέριξ αυτού να μην ελπίζουν σε επανάκαμψη της γαλαζοπράσινης διαπλοκής της τελευταίας 30ετίας.

Τι φοβάται πραγματικά ο κύριος Μητσοτάκης και ζητά εκλογές?

Εδώ η απάντηση είναι απλή, αν η κυβέρνηση πετύχει αυτό που θέλει να κάνει, θα βγάλει την χώρα από τα μνημόνια και θα επανέλθει η ανάκαμψη μέσα στο 2018. Αν λοιπόν γίνουν οι εκλογές το 2019 τότε απλά η ΝΔ δεν θα υπάρχει στον εκλογικό χάρτη. Ο κύριος Μητσοτάκης προσπαθεί να εξαπατήσει, δικαίωμά του βέβαια αλλά ξέρουμε τι κρύβεται πίσω από αυτή την προσπάθεια.

Ποια είναι η αλήθεια για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία?

Η ΝΔ δια του αρμόδιου τομεάρχη της για ακόμη μία φορά παραποιεί την αλήθεια, παρουσιάζοντας αποσπασματικά τα στοιχεία που αφορούν τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Οι οφειλές που δημιουργήθηκαν την περίοδο 2015-2016 ανέρχονται σε 925 εκατομμύρια ευρώ. Αντιστοίχως, την αμέσως προηγούμενη διετία 2013-2014 δημιουργήθηκαν οφειλές ύψους 1,424 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Επίσης, στην ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης γίνεται αναφορά στην πρώτη έκθεση του ΚΕΑΟ, με στοιχεία έως τις 31-9-2014, αποκρύπτοντας ότι τους αμέσως επόμενους μήνες, δηλαδή το τρίμηνο Οκτώβριος- Δεκέμβριος 2014 μεταφέρθηκαν στο ΚΕΑΟ επιπλέον οφειλές ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Σε ότι αφορά την απώλεια της ρύθμισης των 100 δόσεων για οφειλέτες του ΚΕΑΟ, που νομοθετήθηκε το 2015, η κριτική της ΝΔ είναι τουλάχιστον προκλητική. Πράγματι, το ποσοστό όσων απώλεσαν την συγκεκριμένη ρύθμιση ανέρχεται σε 52,8%. Ωστόσο, τα ποσοστά των οφειλετών που είχαν απολέσει τις ρυθμίσεις προηγούμενων ετών (2013, 2014 και λοιπές ρυθμίσεις) ανήλθαν σε 66,1%, 77,2% και 82% αντίστοιχα.

Ποια είναι η αλήθεια σχετικά με το νέο καθεστώς συμβάσεων και την Ειδική αγωγή?

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία σύναψης συμβάσεων μεταξύ του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) και των ιδιωτών παρόχων υπηρεσιών υγείας.

Με την επιλογή αυτή οι πολίτες δεν θα έχουν πλέον την υποχρέωση προπληρωμής για δαπάνη που αφορά αυτές τις παροχές και δεν θα χρειάζεται να υποβάλλουν εκ των υστέρων στον ΕΟΠΥΥ τα παραστατικά για την αποζημίωσή τους. Επίσης, μέσω των συμβάσεων, ο ΕΟΠΥΥ θα είναι σε θέση να ελέγξει αποτελεσματικά το κόστος και την ποιότητα των παρεχόμενων υλικών και υπηρεσιών.

Αναφορικά με τις συμβάσεις που προωθεί ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για την «Ειδική Αγωγή», στον Οργανισμό έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.μεΑ) – η οποία συμφωνεί με τη σύναψη συμβάσεων- η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδας καθώς και μεμονωμένοι επαγγελματίες Ειδικής Αγωγής.

Σημειώνεται ότι ένα μήνα μετά την πρόσκληση του Οργανισμού για κατάθεση προτάσεων επί του κειμένου της σύμβασης, Σωματεία, Σύλλογοι και Φορείς Ειδικής Αγωγής κατέθεσαν μόνο τις απόψεις τους χωρίς να συμμετέχουν ενεργά στον διάλογο.  Ο Οργανισμός αναμένει την ενεργή συμμετοχή τους στο πλαίσιο ενός εποικοδομητικού διαλόγου. Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, αποφασίστηκε η χρονική επέκταση της περιόδου διαβούλευσης έως τέλος του Φλεβάρη 2017. Στόχος της διαβούλευσης πρέπει να είναι η δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης στη σχέση ΕΟΠΥΥ – Θεραπευτών Ειδικής Αγωγής και η συγκεκριμενοποίηση των όρων της μεταξύ τους σύμβασης, η οποία θα πρέπει να έχει υπογραφεί μέχρι 15/03/2017.

Επιπλέον, η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ εξέδωσε εγκύκλιο, στην οποία αποσαφηνίζεται ότι: «Η απόδοση των δαπανών προς τους δικαιούχους, στις κατηγορίες των παρεχομένων ειδών και υπηρεσιών για τις οποίες ο Οργανισμός είτε δεν έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία σύναψης συμβάσεων, είτε δεν προβλέπεται διαδικασία σύναψης αυτών, θα γίνεται σύμφωνα με τις διαδικασίες που ισχύουν».

Τον πιστεύεται τον κύριο Μητσοτάκη-ψηφίστε τον για να επιστρέψει η Ελλάδα στο 2010-χορτάσαμε από Ζάππεια και από Θεσσαλονίκες, λαϊκισμούς και λεονταρισμούς, σωτήρες και εθνάρχες, αφήστε τα αυτά κύριε πρόεδρε, βοηθήστε την κυβέρνηση να βγάλει την χώρα από την κρίση και θα σας ανταμείψει ο λαός.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΕΝΑ

Advertisements

Οι Αριστερές δράσεις δημοσιεύουν κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s