Ομιλία Τσίπρα στην ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Σφοδρή κριτική στις εξαγγελίες Μητσοτάκη

στις

Συγκρουόμαστε με το κατεστημένο, με αυτό που τόσα χρόνια ξεζούμιζε και στα χρόνια της κρίσης λεηλάτησε την κοινωνία, τόνισε ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή κριτική στον πρόεδρο της ΝΔ, κατηγορώντας τον πως σκοπεύει να επιστρέψει τη χώρα στα πιο μαύρα χρόνια της καταστροφικής πενταετίας 2010-2015.

«Έχουμε βαθιές ρίζες στην κοινωνία»

Καλωσορίζω αυτό τον γόνιμο διάλογο εν όψει του Συνεδρίου, είπε ο Αλέξης Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας πολύ σκληρή τη μάχη που έρχεται.

Όλες οι πολιτικές δυνάμεις της παλιάς Ελλάδας έχουν συμμαχήσει απέναντι σε εμάς. Απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνησή μας, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, «οι ολιγάρχες καταλαβαίνουν πως η κυβέρνησή μας έχει βαθιές ρίζες μέσα στην κοινωνία. Σήμερα η χώρα δεν είναι το μαύρο πρόβατό στην Ευρώπη, αλλά αναλαμβάνει πρωτοβουλίες. Ανακάμπτουμε χωρίς να αποδεχόμαστε τη λεηλασία της κοινωνίας. Βγαίνουμε από την κρίση με την κοινωνία όρθια».

Παράλληλα υπογράμμισε πως «δεν ήρθαμε εδώ για να καταλάβουμε κυβερνητικές θέσεις, ήρθαμε για να τελειώσουμε με το παλιό, χωρίς ψέματα, που διαρκώς επαναλαμβάνει η ΝΔ».

Προφανώς ο ελληνικός λαός δεν πλέει σε πελάγη ευτυχίας, αφού δυστυχώς στο πλαίσιο αυτής της Ευρώπης, βρισκόμαστε υποχρεωμένοι σε μια περίοδο προσαρμογής, είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Όταν λέγαμε πριν τις εκλογές και μετά τις εκλογές ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί για όλους, το εννοούσαμε».

«Τελείωσαν οι προνομιακές σχέσεις της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας. Κάποιοι δεν μπορούν να το αποδεχτούν ότι η δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της, νιώθουν τόσο άβολα, που τώρα τελευταία δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα», ανέφερε και συνέχισε: «Ψεύδη για την οικονομία, για τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, ψεύδη για τη διαπραγμάτευση για το χρέος, για τις τηλεοπτικές άδειες».

Οι σχέσεις της Τράπεζας της Ελλάδος και της εκάστοτε κυβέρνησης πρέπει να κινούνται σε πλαίσιο που να μην θέτουν σε κίνδυνο το τραπεζικό σύστημα, υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός. «Ο κ. Στουρνάρας, χθες μετά τη συνάντηση μας, είπε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, αυτό που δεν μπορεί να καταλάβει η ΝΔ, ότι η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και αποσυνέδεσε την έρευνα για το ΚΕΕΛΠΝΟ με την κατάσταση της ΤτΕ και την οικονομία», συμπλήρωσε.

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι οι δεσμεύσεις που παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη ισχύουν και τόνισε ότι πολύ σύντομα θα υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις για το χρέος, που θα σημάνουν το τέλος της επιτροπείας.

Αναφορικά με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές συχνότητες, είπε πως «είχε ως γνώμονα την προστασία του δημοσίου συμφέροντος. Τα 246 εκατ. ευρώ αποτέλεσαν την “ταφόπλακα“ των επιχειρημάτων της διαπλοκής. Μέχρι και το τελευταίο ευρώ που θα βγει από τους συμπολίτες μας που θέλουν να κατέχουν συχνότητα, θα πάει στον ελληνικό λαό που έχει ανάγκη. Εάν κάποιος από τους υπερθεματιστές -δεν μας ενδιαφέρει κανένας, δεν είναι φίλος μας- δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει η να δικαιολογήσει τα χρήματα του, θα εκπέσει το επόμενο δευτερόλεπτο».

«Το τετράπτυχο Μητσοτάκη: Περικοπές-απολύσεις-ξεπούλημα-απορρύθμιση»

Αναφερόμενος στην ομιλία του προέδρου της ΝΔ στη ΔΕΘ, ο Πρωθυπουργός τη χαρακτήρισε «όργιο συκοφαντίας» και πρόσθεσε ότι στον αρχηγό της ΝΔδεν του αρέσουν τα καθαρά πρόσωπα, του αρέσουν τα πρόσωπα της διαπλοκής.

Ο Κ. Μητσοτάκης δεν εξήγγειλε μόνο πράγματα που δεν γίνονται, εξήγγειλε πράγματα επικίνδυνα και για την κοινωνία και για την οικονομία, είπε ο κ. Τσίπρας, χαρακτηρίζοντάς τον ως το αγαπημένο παιδί των δανειστών.

«Είναι ωραία λύση η μείωση των φόρων, όμως γιατί δεν το έκαναν όταν ήταν στην Κυβέρνηση», αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας, και συνέχισε:  «Όμως τότε και το κράτος σκότωναν και τους φόρους δεν μείωναν».

Ο Πρωθυπουργός κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εξηγήσει τι σημαίνει για τους δασκάλους, τους γιατρούς, τους αστυνομικούς και για τα ειδικά μισθολόγια, η αναφορά του σε 650 εκ. από τις αυξήσεις των δημοσίων υπαλλήλων.

Η εμμονή του κ. Μητσοτάκη με το Δημόσιο θα ήταν γραφική εάν δεν ήταν επικίνδυνη, επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

Να μην ξεχάσω την εμμονή του κ. Μητσοτάκη με την ΕΡΤ, συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός και συνέχισε: «Θα το πούμε καθαρά, ο κ. Μητσοτάκης έχει ένα σκοπό: να κόψει ό,τι μπορεί για να επιστρέψει τα πάντα στους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες και να συνεχίσει την ίδια πολιτική που μας έφερε εδώ. Δεν βρήκε ούτε μια λέξη να πει για τις εργασιακές σχέσεις».

«Τον ευχαριστούμε θερμά για τη χθεσινή του ομιλία, γιατί θύμισε στους Έλληνες την καταστροφική πενταετία», πρόσθεσε ο Αλ. Τσίπρας.

«Ανασυγκρότηση της χώρας»

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως, ενόψει του Συνεδρίου, «έχουμε να σηκώσουμε στις πλάτες μας το ιστορικό καθήκον και για το κόμμα μας, αλλά κυρίως για την ανασυγκρότηση της χώρας, σε οικονομία και κοινωνία. Χρειάζεται αλλαγή πορείας».

Δεν πρέπει να αναλωθούμε μεταξύ μας και στο ποιους θα ψηφίσουμε, αλλά να ακούσουμε τον κόσμο, τις εμπειρίες και τις αγωνίες τους, υπογράμμισε.

Ο κ. Τσίπρας εκτίμησε πως ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται να αναπτύξει συγκεκριμένες θέσεις για τη νέα γενιά, και, αναφερόμενος στην κυβερνητική πολιτική, έθεσε στόχο να μπει τέλος στην «εξαγωγή» επιστημόνων στο εξωτερικό.

Όπως ανέφερε, έγιναν υποχωρήσεις αλλά «ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει το να ζητά μια άλλη Ευρώπη».

Σχετικά με την οικοδόμηση του κράτους, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως επιχειρούμε να φτιάξουμε το κράτος με το εκλογικό σύστημα, με την αξιοκρατία, την παιδεία – θέλουμε κοινωνικό κράτος με επαρκή χρηματοδότηση.

Στη συνέχεια, είπε πως έχει μπροστά του θέματα σε χρόνο ενεστώτα και τόνισε ότι πρέπει να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, αν και είπε πως τα μέτρα λιτότητας δεν αποφέρουν αποτελέσματα. Εμφανίστηκε ωστόσο αισιόδοξος, καθώς είπε ότι η οικονομία βρίσκεται προ των πυλών της ανάπτυξης.

Αναφορικά με τις ευρωπαϊκές εξελίξεις, ο Πρωθυπουργός σημείωσε πως «πριν 2,5 χρόνια βάλαμε το ζήτημα τις κοινωνικής Ευρώπης στη μάχη των ευρωεκλογών», και ανέφερε ως ενδεικτική την τοποθέτηση Γιούνκερ.

«Για εμάς, αντίθετα με τον ποιητή, σημασία έχει ο προορισμός», είπε ο κ. Τσίπρας και κατέληξε: «Οι μέρες αυτές μας απέδειξαν κάτι: Τα σκυλιά ουρλιάζουνε αλλά το καραβάνι προχωρά. Θα τα καταφέρουμε».

Ομιλία Τσίπρα στην ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Σφοδρή κριτική στις εξαγγελίες Μητσοτάκη (video)

Advertisements

Οι Αριστερές δράσεις δημοσιεύουν κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s